Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Carnegie Hall και το El Sistema Greece συμπράττουν και παρουσιάζουν σε μια νέα παραγωγή την ελληνική έκδοση του Lullaby Project.

Πέντε μητέρες που διαμένουν στις προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα συνεργάζονται με πέντε συνθέτες: γράφουν, συνθέτουν και τραγουδούν νανουρίσματα σε μια νέα κοινή και οικουμενική γλώσσα, εμπλουτισμένη με μια πληθώρα παραδόσεων.

Η ξεχωριστή αυτή σύμπραξη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν δυο ταυτόχρονες συναυλίες σε Ελλάδα και ΗΠΑ, οι οποίες θα συνομιλήσουν μεταξύ τους, στη Νέα Υόρκη, στο Carnegie Hall και στην Αθήνα, στο ΚΠΙΣΝ.

Στο ΚΠΙΣΝ η συναυλία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής που θα ξεκινήσει στις 22/05, στις 12.00 στο www.snfcc.org.

Το Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη, από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους με καλλιτέχνες, με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν τα δικά τους νανουρίσματα στα μωρά τους. Στη Νέα Υόρκη το project ξεκίνησε με οικογένειες σε νοσοκομεία, άστεγες μητέρες, μητέρες-πρόσφυγες, ανάδοχες οικογένειες, μητέρες σε φυλακές και σε σχολεία, και τελικά επεκτάθηκε σε ολόκληρες τις ΗΠΑ μέσω συνεργαζόμενων οργανισμών, αλλά και σε άλλες χώρες. Στο Lullaby Project έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchand και άλλοι.

Έτσι, με αφετηρία τη θεώρηση της μουσικής ως μέσο κοινωνικής ένταξης και συνοχής, το 2018 το Lullaby Project έρχεται στην Ελλάδα και συνεργάζεται με το El Sistema Greece, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διδάσκει μουσική σε παιδιά ευπαθών ομάδων και προσφυγικών κοινοτήτων στη χώρα και χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής για να ενθαρρύνει την κοινωνική ενσωμάτωση και εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες για το project μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Carnegie Hall, https://www.carnegiehall.org/Education/Social-Impact/Lullaby-Project

Ο προγραμματισμός της εκδήλωσης, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο