Τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην εξέταση της υπόθεσης Novartis στη Βουλή υπεραμύνθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Όπως τόνισε ο κ. Κοντονής οι χειρισμοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν «κοινοβουλευτικά σωστοί βάσει του Κανονισμού και του Συντάγματος».

Ανέφερε επίσης ότι αντιλαμβάνονται πλέον οι εμπλεκόμενοι ότι δεν θα βρεθούν σε μια προανακριτική «όπου θα λένε διάφορα φαιδρά περί πολιτικών διώξεων» αλλά θα βρεθούν απέναντι στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους οποίους, όπως έχουν πει, έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη. «Η διαδικασία βρίσκεται πλέον ενώπιον της αμερόληπτης δικαιοσύνης η οποία θα επιληφθεί» προσέθεσε.

«Η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε για την αρμοδιότητα και επειδή κάποιοι πίστεψαν ότι θα πάει σε παραγραφή δεν έλεγαν τίποτα και σήμερα που διαπιστώνουν ότι αυτό δεν ισχύει έρχονται με επιθετικό ύφος και απειλές και εκφράσεις τρομοκράτησης λες και δεν ξέρουν ότι η Αριστερά δεν τρομοκρατείται» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στα άτομα που βρίσκονται στο πλαίσιο της έρευνας, πως αν η υπόθεση οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τότε θα βρεθούν απέναντι στους δικαστικούς λειτουργούς, «στους οποίους έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη».

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι σκοπός της αντιπολίτευσης όταν ζητάει πρόωρες εκλογές είναι η ακύρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, προκειμένου να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε ακόμα:

Novartis: «Μετωπική» στη Βουλή για το ψηφοδέλτιο, στο βήμα οι αρχηγοί