Για μία κακοστημένη παράσταση με κατασκευή ενόχων μέσω πρόθυμων μαρτύρων μίλησε στη Βουλή για την υπόθεση Novartis  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

«Αφού διασύρατε πρόσωπα και καταπατήσατε το τεκμήριο της αθωότητας στέλνετε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη» είπε η κ. Γεννηματά κάνοντας λόγο για μία κοινοβουλευτική παρωδία με ένα ταιριαστό – όπως είπε – άδοξο τέλος.

Έχουμε χρέος να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, είπε, για το πάρτι που έγινε στα φάρμακα. «Οποιαδήποτε μεθόδευση θα μας βρει απέναντι και είμαστε αποφασισμένοι να αντιταχθούμε στην προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών προσώπων» σημειώνοντας στο τέλος της ομιλίας της ότι το κόμμα της αποχωρεί από τη διαδικασία.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ σημειώνοντας ότι «περιμένουμε μία διάψευση από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί φέρεται να έχει πέσει ένα όνομα που είναι η επιτομή της επιστροφής του αλυτρωτισμού. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στην διαπραγμάτευση αυτού του ονόματος»  .

Κάθε μέρα παραμονής σας στην εξουσία δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα, είπε απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης. «Φοβάστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού . Αν είχατε στοιχειώδη αίσθημα πολιτικής ευθύνης θα προκηρύσσατε εκλογές» υπογράμμισε.