Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξυπνα μυστικά για να βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις

Έξυπνα μυστικά για να βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις

Μην «πετάξετε» την ευκαιρία να πετάξετε οικονομικά και φθηνά

Παλιότερα λέγαμε «έλα μωρέ δεν πειράζει, ας πληρώσω κάτι παραπάνω προκειμένου να περάσω καλά και να πετάξω με ασφάλεια». Προφανώς και όλοι αποζητάμε το ίδιο στα ταξίδια μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πετάξετε μία περιουσία σε ακριβές πτήσεις και πανάκριβα ξενοδοχεία. Υπάρχουν πολλά μικρά μυστικά που σας γλιτώνουν από υπέρογκα ποσά σε κλείσιμο αεροπορικών και εμείς σας τα αποκαλύπτουμε.

  1. Τεστάρετε τον κανόνα των 24 ωρών. Αφότου κλείσετε την πτήση σας, μπείτε ξανά το επόμενο πρωί να δείτε αν έπεσε η τιμή. Αν ναι, καλέστε την αεροπορική εταιρία για να ακυρώσετε την πτήση με επιστροφή χρημάτων. Προσοχή όμως, γιατί η πολιτική ορισμένων εταιριών είναι να μην επιστρέφουν ούτε καν μέρος των χρημάτων.
  2. Περιμένετε για προσφορές τελευταίας στιγμής. Οι αεροπορικές εταιρίες, όταν δεν καταφέρνουν να γεμίσουν μία πτήση, ενημερώνουν τους συνδρομητές μέσω email, για τη διαθεσιμότητα αλλά και την έκπτωση στις τελευταίες θέσεις.
  3. Ταξιδέψτε μεσοβδόμαδα. Είναι γνωστό ότι οι πτήσεις είναι συνήθως φθηνότερες τις καθημερινές σε σχέση με τα Σαββατοκύριακα.
  4. Σύμφωνα με έρευνα, η καλύτερη μέρα και ώρα για να πετύχετε τις φθηνότερες πτήσεις, είναι Τρίτη, στις 10 το βράδυ.
  5. Να τσεκάρετε πάντα τα social media, γιατί έτσι επικοινωνούν πλέον οι αεροπορικές εταιρίες με τους πελάτες τους. Εκεί είναι και το μέρος όπου επικοινωνούν πάντα τις προσφορές ή εκπτώσεις τους.
  6. Κλείστε την επιστροφή με άλλη αεροπορική. Συνήθως μας έρχεται πιο οικονομικά από το να κλείνουμε με την ίδια εταιρία.
  7. Χρησιμοποιήστε  πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που χαρίζει bonus. Όσο μαζεύετε μίλια, έχετε και περισσότερες πιθανότητες για εκπτώσεις αλλά και κάποιες δωρεάν διαδρομές.
  8. Να ταξιδεύετε το ξημέρωμα. Ο συνδυασμός καθημερινή-ξημέρωμα είναι μάλλον η πιο οικονομική επιλογή που θα βρείτε.
  9. Κάντε σύγκριση τιμών από διάφορα sites. Δεν σημαίνει ότι επειδή σας πρότεινε ένα κάποιος φίλος, είναι και το πιο οικονομικό. Το κάθε site κάνει τη δική του συμφωνία με τις αεροπορικές, οπότε κάντε την έρευνά σας προτού κλείσετε εισιτήριο.
  10. Βάλτε την επιλογή flexible (ελαστικός). Έτσι σας προτείνει τη φθηνότερη μέρα (1 πριν 1 μετά), οπότε προσαρμοστείτε και κλείστε άλλη, αλλά κοντινή, μέρα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024