Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν 30 νέες γονιδιακές τοποθεσίες που καθορίζουν πως η καρδιά ανταποκρίνεται στην άσκηση και πως αναρρώνει απ’ αυτήν.

Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Nature Communications, ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Queen Mary και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, αξιολόγησε στοιχεία από ηλεκτροκαρδιογραφήματα και γενετικές πληροφορίες για 67.000 άτομα που ήταν καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων UK Biobank.

Στόχος της μελέτης ήταν να βελτιωθεί ο εντοπισμός των ατόμων με εξασθενημένη καρδιακή λειτουργία κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης και εκείνων με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής θνησιμότητας.

Η διαφορά στον καρδιακό ρυθμό ανταπόκρισης στην γυμναστικής ήταν έως και 3,15 παλμοί ανά λεπτό, ανάλογα με το γενετικό σκορ του ατόμου, ενώ η διαφορά στον καρδιακό ρυθμό ανταπόκρισης στην ανάρρωση διέφερε έως και κατά 10,4 παλμούς ανά λεπτό.

«Η μελέτη είναι μια εξαιρετική βάση για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την καρδιακή αρρυθμία και πιθανόν την ενίσχυση της καρδιακής υγείας», σχολιάζει ο καθηγητής Καρδιολογίας στο UCL, Πιερ Λαμπιας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο