Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικοί Φρουροί: Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς στα Άνω Λιόσια

Ειδικοί Φρουροί: Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς στα Άνω Λιόσια

Σήμα κινδύνου για την ασφάλειά τους εκπέμπουν οι ειδικοί φρουροί που κάνουν λόγο για ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής, επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας και αναφορές σε αστυνομικούς - Φιλιππινέζες

Σήμα κινδύνου για την ασφάλειά τους εκπέμπουν οι ειδικοί φρουροί στη σκιά των πυροβολισμών που δέχθηκαν άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) από Ρομά στα Άνω Λιόσια. Το Σωματείο κάνει λόγο για ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής, επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας και αναφορές σε αστυνομικούς – Φιλιππινέζες.

Με σκληρή ανακοίνωση, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών δίνει τη σημερινή εικόνα της ΟΠΚΕ και ζητά τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών που υπηρετούν στις ειδικές αυτές ομάδες και επιχειρούν σε δύσκολες ζώνες της Αττικής καθώς, όπως λένε «χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς ή τραυματίες».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, η εθελοτυφλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η παράπλευρη συνακολουθία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την πρόσφατη κοπή της κορδέλας από τον πρωθυπουργό της χώρας και τα «αποκαλυπτήρια» της νέας αστυνομικής δράσης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεσκεπάζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης να αστυνομευθεί η περιοχή, η οποία υποκαθίσταται με μιας μορφής επικοινωνιακής και μόνο τακτικής.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για ακόμη μια φορά καταγγέλλει την σαθρή λειτουργία μιας Αστυνομικής Επιχειρησιακής Ομάδας που αντί να λειτουργεί απρόσκοπτα στα πλαίσια της αποστολής της έχει καταντήσει η «φιλιππινέζα» των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Από 28 ομάδες που προβλέπει η λειτουργία της υπηρεσίας, λειτουργούν 27 επειδή η μία εξ αυτών «έκλεισε» λόγω λειψανδρίας!

Οι υπόλοιπες 27 ομάδες λειτουργούν με τουλάχιστον 30 αστυνομικούς λιγότερους, αποψιλωμένες και αυτές λόγω λειψανδρίας!

Από τους εναπομείναντες διατίθενται καθημερινά :

Δύο ομάδες στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων.

Σε συμβολαιογραφεία ως ενίσχυση των μέτρων για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη φρούρηση εταιρείας πλειστηριασμών.

Στην Ενίσχυση των πεζών περιπολιών του κέντρου της Αθήνας.

Στην Υπηρεσία Μεταγωγών και για μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας.

Στα κρατητήρια της Κρατικής Ασφάλειας.

Περίπου 20 αστυνομικοί στην φρούρηση οικείας, υποδίκου σε κατ οίκον περιορισμό.

Ότι εξ αυτών απομένει διατίθεται στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής!

Στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με αίσθημα ευθύνης χωρίς να υπολογίζουμε συνέπειες και διώξεις , όπως εκείνες του προσφάτου παρελθόντος , θα επιδιώκουμε τεκμηριωμένα, την βελτίωση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας , ιδιαίτερα εκείνων που καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους και που χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς ή τραυματίες».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024