Μια ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Κιάτου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών ( EUSO) 2018, στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Η ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές, Γεωργία Θελερίτη, Μυρσίνη Κελλάρη και Γιώργο Χριστοδούλου,καθώς και τους καθηγητές Μάρθα Γεωργίου και Μαρία Μπαλάσκα, αφού πρώτευσε στην πανελλήνια φάση του διαγωνισμού, εκπροσώπησε τη χώρα μας μαζί με το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας στην διοργάνωση.

Πρόκειται για μία σημαντική νίκη. Η υψηλού επιπέδου διοργάνωση είχε συμμετοχή από 52 μαθητικές ομάδες προερχόμενες από 25 Ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι πρότινος στην διοργάνωση συμμετείχαν κυρίως ιδιωτικά σχολεία, τα οποία διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως δηλαδή θα έπρεπε να διαθέτει κάθε σχολείο. Η νίκη των μαθητών του λυκείου του Κιάτου γίνεται ακόμα σημαντικότερη, αφού το σχολείο δεν διαθέτει εργαστήριο ώστε να διευκολύνει το έργο των παιδιών.

Έτσι, η όλη προσπάθεια στήθηκε –και πέτυχε- μόνο λόγω της προσωπικής εργασίας των μαθητών, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η συμμετοχή, που αποτέλεσε μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, κατέστη εφικτή καθώς  η μετακίνηση και εν μέρει η διαμονή της ομάδας στην Λουμπλιάνα, όπως αναφέρει και ο διευθυντής του σχολείου κ. Δ. Ασβεστόπουλος,  καλύφθηκε οικονομικά  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σικυωνίων και την Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου, που με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ., ύστερα από εισήγηση της Διευθύνουσας συμβούλου του, κας Ελένης Σακισλή, ανταποκρίθηκε άμεσα, ευαίσθητα και γενναιόδωρα στο αίτημα του σχολείου.

Η επιτυχία των παιδιών φέρνει αισιοδοξία και περηφάνια για το σίγουρα σπουδαίο κατόρθωμά τους, σε μία χώρα που η κρίση έχει τραυματίσει την δημόσια Παιδεία με απογοητευτικό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο