Στα τέλη Απριλίου η γερμανική φίρμα έδωσε μια πρώτη γεύση από την νέα έκδοση επιδόσεων του Corsa με τα διακριτικά GSi χωρίς ωστόσο, αρχικά, να αποκαλύψει στοιχεία για το μηχανικό σύνολο που θα εξόπλιζε το “hot” supermini.

Ωστόσο, πλέον και εν όψει της έναρξης διάθεσής του στην ευρωπαϊκή επικράτεια από το προσεχές καλοκαίρι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου η γερμανική φίρμα να «αποκαταστήσει» την παράλειψη, ρίχνοντας φως στα ενδότερα της νέας έκδοσης.

Εκεί θα βρεθεί ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,4 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 150 ίππων εξασφαλίζοντας στο μικρό Opel αναλογία 100 ίππων ανά λίτρο κυβισμού, ενώ η διαθέσιμη ροπή διαμορφώνεται σε 220 Nm.

Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου με πιο κοντές σχέσεις ενώ σε ό,τι αφορά τα μεγέθη επιδόσεων το Corsa GSi υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 207 χλμ./ώρα.

Πλην των απόλυτων μεγεθών, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση GSi επωφελείται από το ίδιο πλαίσιο με την έκδοση OPC το οποίο υπόσχεται να εξασφαλίσει στο hot supermini την απαραίτητη «αθλητικότητα» σε όρους οδικής συμπεριφοράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Corsa GSi εφοδιάζεται με ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με κόκκινες δαγκάνες ενώ τη σπορ διαφορετικότητά του αναλαμβάνουν επίσης να υπογραμμίσουν, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το ανασχεδιασμένο επί το αθλητικότερο μπροστινό τμήμα, τα ξαναγραμμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα, η μεγαλύτερη αεροτομή, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 18 ιντσών.

Επί του παρόντος η Opel δεν δημοσιοποιεί εικόνες από το εσωτερικό του, επιφυλασσόμενη για το εγγύς μέλλον ωστόσο και εκεί δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι σπορ πινελιές όπως τα πεντάλ αλουμινίου, η δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων καθώς και η δυνατότητα επιλογής σπορ καθισμάτων Recaro.

Γράψτε το σχόλιο σας