Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα «αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα «αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Η έρευνα εκλογικής επιρροής της Public Issue δίνει διαφορά 19 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πάνω από δέκα μονάδες είναι η «ψαλίδα» στην έρευνα της Pulse

Μεγάλη διεύρυνση της διαφοράς πρώτου με δεύτερο κόμμα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής διατυπώνει η έρευνα της Public Issue για τον Μάιο του 2018.

Συγκεκριμένα, η εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει άνοδο (+2%), προσεγγίζοντας εκ νέου το όριο του 40% (39%), ενώ αντιθέτως, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 20% (χάνοντας -1,5% από την προηγούμενη μέτρηση).

Έτσι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φτάνει στις 19 μονάδες και επανέρχεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση (με 11%), παρά την υποχώρηση των δύο μονάδων που σημειώνει η εκλογική του απήχηση.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης η άνοδος της Ένωσης Κεντρώων (+1%) που υπερβαίνει το κατώφλι του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.

Τέλος, τα νεοπαγή κόμματα που σχηματίστηκαν κατά τον τρέχοντα εκλογικό κύκλο (Ελληνική Λύση, Εθνική Ενότητα, Μέρα 25) δεν εμφανίζουν δυναμική εισόδου στη Βουλή. Ως εκ τούτου, η επόμενη Βουλή αναμένεται να έχει το πολύ έξι κόμματα.

Πάνω από δέκα μονάδες η διαφορά στην Pulse

Σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει και η Pulse στη νέα δημοσκόπηση που έκανε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Εκεί η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως συγκεντρώνει 32% στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο 21,5%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή με 8%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων (από 2%), Ελληνική Λύση (1,5%), Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Τέλος, ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά των δύο κομμάτων στο ερώτημα της παράστασης νίκης, ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή των ερωτηθέντων, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 56%, έναντι μόλις 22 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024