Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίπι Χέντρεν: Mοντέλο, ηθοποιός, ακτιβίστρια και πάλι μοντέλο

Τίπι Χέντρεν: Mοντέλο, ηθοποιός, ακτιβίστρια και πάλι μοντέλο

Η μούσα του Χίτσκοκ αναλαμβάνει έναν παλιό - νέο «ρόλο»

Γεννημένη το 1930 στην Μινεσότα της Αμερικής  με ρίζες σουηδικές, νορβηγικές και γερμανικές,  η Νάταλι Κεί  Χέντρεν, δεν ήταν ένα κορίτσι σαν όλα τα υπόλοιπα. Η ομορφιά της και ο εκρηκτικός της χαρακτήρας ήταν έκδηλος από τα πρώτα χρόνια της  ζωής της. Στον πατέρα της είχε μεγάλη αδυναμία και ήταν εκείνος που της έδωσε το παρατσούκλι «Τίπι», που σημαίνει στα σουηδικά μικρό κορίτσι . Αυτό το μικρό κορίτσι ήταν τόσο όμορφο από μικρή ηλικία, ώστε η μητέρα της πήρε την απόφαση να την κάνει μοντέλο κάνοντας φωτογραφίσεις για περιοδικά μόδας και πασαρέλες  στο Λος Άντζελες και στην Νέα Υόρκη.

Και ενώ αμέριμνη απολάμβανε την ζωή του μοντέλου, ο ατζέντης της την πήρε τηλέφωνο εν ώρα εργασίας, για να της ανακοινώσει πως σε λίγες μέρες θα γνώριζε ένα σπουδαίο σκηνοθέτη που την είδε σε μία διαφήμιση αναψυκτικών και έκτοτε δεν μπορεί να την βγάλει από το μυαλό του. Ένα σκηνοθέτη, που θα της άλλαζε την ζωή ολοκληρωτικά και εννοούμε τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ο Χίτσκοκ συμφώνησε να της δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του «Τα Πουλιά» χωρίς κανέναν δισταγμό. Ήταν ολοκληρωτικά ερωτευμένος μαζί της τόσο πολύ που δεν άργησαν τα προβλήματα. Εκείνος ήταν επιθετικός μαζί της και προσπάθησε όχι μόνο να την καταδυναστεύσει στα γυρίσματα αλλά και σχεδόν να την βιάσει.

«Ήταν Δευτέρα πρωί και θα γυρίζαμε τη σκηνή όπου μου επιτίθεται τα πουλιά» γράφει. «Μου είχαν πει πως θα χρησιμοποιούσαμε τα μηχανικά πουλιά, αυτά που εμφανίζονται και σε όλη την υπόλοιπη ταινία. Ξαφνικά ο βοηθός σκηνοθέτη μας ανακοινώνει ότι θα χρησιμοποιηθούν αληθινά! Για μία εβδομάδα κάναμε τα γυρίσματα με αληθινά πουλιά: γεράκια, γλάρους και περιστέρια. Ήταν εκεί και οι εκπαιδευτές, που ούρλιαζαν συνέχεια και κινούσαν τα πουλιά εναντίον μου. Στα διαλείμματα ο Χίτσκοκ εξαφανιζόταν. Δεν μπορούσα να τον πλησιάσω και κάθε μέρα η κατάσταση χειροτέρευε».

Η ίδια ζήτησε να εγκαταλείψει τα πλατό μία εβδομάδα νωρίτερα καθώς έπαθε νευρικό κλονισμό και σοβαρούς τραυματισμούς. Η καριέρα της θα μπορούσε να απογειωθεί και οι σκηνοθέτες άρχιζαν να ζητούν της Τίπι για ταινίες ενώ ο σκηνοθέτης των μεγάλων θρίλερ,  την κρατούσε με συμβόλαιο αποκλειστικότητας  και απαγόρευε οποιαδήποτε άλλη νύξη για συνεργασία. Της έδωσε άλλον ένα ρόλο στην ταινία «Μάρνι» και εκείνη του ανταπέδωσε την χάρη με μία Χρυσή Σφαίρα.  Ήταν αποφασισμένος να την διαλύσει μέχρι το τέλος της ζωής του πλημμυρισμένος από το μίσος και την απόρριψη.  Η ηθοποιός δήλωσε για τον θάνατο του «Όταν πέθανε το 1980 πήγα στην κηδεία του αλλά δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να φτύσω μέσα στον τάφο του. Είχα κάνει ό,τι έπρεπε για να ξεπεράσω την καταστροφή που μου προκάλεσε»  και έκανε αυτό ακριβώς. Οι τραυματικές της εμπειρίες μετουσιώθηκαν σε είκοσι συνολικά ταινίες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σε πείσμα, αγαθοεργίες  και καλοσύνη. Το 1952 η Χέντρεν παντρεύτηκε τον Πήτερ Γκρίφιθ και γεννήθηκε η κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ, το 1957. Χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε άλλες δύο φορές πριν αφοσιωθεί στην σωτηρία των άγριων ζώων και στη μάχη κατά της πείνας στον κόσμο.

Σε μία επίσκεψη της σε ένα καταυλισμό στο Σακραμέντο βρήκε την ιδέα να βοηθήσει τις γυναίκες που ζούσαν εκεί, κάτω από εξαντλητικές συνθήκες, δημιουργώντας  ένα Ινστιτούτο για γυναίκες που θέλουν να μάθουν δωρεάν την τέχνη του μανικιούρ και ύστερα τις απορροφούσε σε καταστήματα ομορφιάς που είχε σε όλη την ήπειρο.  Παράλληλα ήταν μεγάλη μέτοχος και βοηθός σε καταφύγια άγριων ζώων και έκτοτε τα σπάνια είδη έγιναν η μεγάλη της αγάπη. Η ίδια ήταν τόσο μαγεμένη από την ομορφιά και την κίνηση των άγριων ζώων, που μετά από ένα ταξίδι της στην Αφρική αποφάσισε να υιοθετήσει ένα λιοντάρι στο ίδιο της το σπίτι. Το λιοντάρι έγινε μέλος της οικογένειας και έπαιζε με την κόρη της σαν ένα χαριτωμένο σκυλάκι.  Ακμαία, ακόμα, ήταν θερμή υποστηρίκτρια του κινήματος #MeToo και #Timesup  κατά της κακοποίησης των γυναικών στο Χόλυγουντ και δεν σίστασε να μιλήσει για τις δικές της κακές εμπειρίες.

Σήμερα το «μικρό κορίτσι» είναι πια 88 ετών και παραμένει όμορφη, σίγουρα ομορφότερη από την κόρη της Μέλανι και την εγγονή της Ντακότα Τζόνσον ( επίσης ηθοποιό), τόσο πολύ,  ώστε ο οίκος Γκούτσι αποφάσισε να είναι το κεντρικό πρόσωπο για την νέα συλλογή ρολογιών και κοσμημάτων του. Πενήντα χρόνια μετά η Τίπι ξαναπαίρνει τον ρόλο του μοντέλου και ποζάρει με την σιγουριά και την εμπειρία ενός πραγματικού τοπ μόντελ! Υποδυομένη ένα μέντιουμ διαβάζει την κρυστάλλινη σφαίρα και τα χέρια των νεαρών μοντέλων ντυμένη με δημιουργίες και ακριβά κοσμήματα του οίκου. Στην περσινή καμπάνια συμμετείχε η εγγονή της και φαίνεται πως η ανάμειξη της με τον Γκούτσι είναι πλέον οικογενειακή υπόθεση.  Η γυναίκα που έχει δηλώσει πως της αρέσει μόνο το μέλλον φαίνεται να μπορεί να το βλέπει κιόλας μέσα από την μοδάτη κρυστάλλινη σφαίρα της.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024