Άδεια δοκιμών για οχήματα που εφοδιάζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε κινεζικό έδαφος απέκτησε η BMW, αποτελώντας την πρώτη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία που αποσπά την έγκριση των τοπικών αρχών.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του πλάνου δοκιμών, επί του παρόντος η βαυαρική φίρμα δεν έχει δημοσιοποιήσει το χρονοδιάγραμμα σημειώνοντας ωστόσο ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα στη Σαγκάη.

Για τις ανάγκες του project έχει δημιουργηθεί μια ομάδα 60 επιστημόνων η οποία σε πρώτο στάδιο θα αναλάβει να συλλέξει δεδομένα για τις ομολογουμένως επιβαρυμένες κυκλοφοριακές συνθήκες της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας προκειμένου να δημιουργήσει τους κατάλληλους αλγόριθμούς και το λογισμικό που θα εφοδιάσει τις αυτόνομες πρωτότυπες BMW Σειράς 7.

Ωστόσο, αρχικά τουλάχιστον, οι δοκιμές δεν θα πραγματοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο αλλά σε κλειστή πίστα μήκους 5,6 χλμ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το «βάρος» των πρώτων δοκιμών θα σηκώσουν δύο δοκιμαστικά πρωτότυπα ΒΜW Σειράς 7 ενώ μέχρι , σύμφωνα με τις συστάσεις, θα προστεθούν άλλα επτά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σε δεύτερο χρόνο οι δοκιμές αναμένεται να επεκταθούν και στο δημόσιο οδικό δίκτυο.