Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξες οι ΗΠΑ ότι η σύνοδος Τραμπ - Κιμ θα πραγματοποιηθεί

Αισιόδοξες οι ΗΠΑ ότι η σύνοδος Τραμπ – Κιμ θα πραγματοποιηθεί

«Διατηρούμε πάντα την ελπίδα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ενεργούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε συνείδηση του γεγονότος πως μπορεί να είναι δύσκολες συνομιλίες» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

«Την ελπίδα» ότι η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και τον βορειοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πραγματοποιηθεί παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ να ακυρώσει τα πάντα, διατηρεί ο Λευκός Οίκος.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του, Σάρα Σάντερς. «διατηρούμε πάντα την ελπίδα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και ενεργούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε συνείδηση του γεγονότος πως μπορεί να είναι δύσκολες συνομιλίες».

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής, αν η Ουάσινγκτον επιδιώξει να την εξαναγκάσει να αποκηρύξει μονομερώς το πυρηνικό οπλοστάσιό της.

«Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος επανειλημμένως, είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συνάντηση και, αν γίνει, θα είναι πολύ καλά, αν όχι, θα δούμε» επέμεινε η Σάρα Σάντερς, η οποία υποσχέθηκε πως, αν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με την Πιονγκγιάνγκ, «θα συνεχιστεί η τρέχουσα εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης».

Σημειώνεται πως η Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε συνάντηση υψηλού επιπέδου με τη Νότια Κορέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται αυτές τις ημέρες από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.

«Ο πρόεδρος είναι ο πλέον σταθερός διαπραγματευτής που υπάρχει. Είναι έτοιμος να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, η ομάδα του είναι έτοιμη να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις» εκτίμησε η Σάντερς.

Η απειλή να ακυρωθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, είναι μια εντυπωσιακή επιστροφή στην παραδοσιακή ρητορική της Βόρειας Κορέας έπειτα από μήνες διπλωματικής προσέγγισης για τη χερσόνησο.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024