Στην ανάγκη λήψης «σωστών αποφάσεων», περιλαμβανομένων «και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη Σόφια.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Με ανάρτησή του στο Twiiter, σημειώνει πως «οι σοσιαλιστές ηγέτες χαιρέτισαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο οιπροοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

Εν όψει της αυριανής συνάντησης με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, οι δύο πρωθυπουργοί έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας για το ονοματολογικό.

Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, πως έχει «πολύ μεγάλες» προσδοκίες για την συνάντηση. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε κι ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος, ερωτηθείς για το τι περιμένει από τη συνάντηση, απάντησε «μόνο επιτυχία», ενώ μίλησε για «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».