Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαλάφας: Μαγικές λύσεις στο προσφυγικό δεν υπάρχουν

Μπαλάφας: Μαγικές λύσεις στο προσφυγικό δεν υπάρχουν

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε πως ο συγκεκριμένος τομέας χρειάζεται «μόνο προσπάθεια για την καλύτερη διαχείρισή του»

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις».

«Το αντικείμενο του νομοσχέδιου δεν είναι μόνο τα ζητήματα ασύλου, είναι και ζητήματα υποδοχής, αδειών διαμονής για τους νόμιμους μετανάστες, καλύπτει δηλαδή αρκετά θέματα, τα οποία διευκολύνουν την όσο καλύτερη διαχείριση αυτού του δύσκολου και διαχρονικού ζητήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού με τα πολλά απρόβλεπτα» ανέφερε ο κ. Μπαλάφας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Πέρα από τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπήρξε αποδοχή από «το Ποτάμι», ενώ κάποιες άλλες δυνάμεις δεν ψήφισαν κατά και αυτό είναι πολύ θετικό. Ζητήματα, όπως η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, η ενίσχυση των δευτεροβάθμιων επιτροπών για να γίνεται πιο γρήγορα η εξέταση των προσφυγών για άσυλο σε δεύτερο βαθμό κλπ, ψηφίστηκαν με ευρύτερη πλειοψηφία και προχωράμε στην άμεση υλοποίηση με τη σύνταξη των κανονιστικών διατάξεων» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάφας.

«Είναι πολύ χαρακτηριστικό και τραγικό συνάμα, ότι ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που έχει να κάνει με την κατάσταση στην περιοχή μας, όταν τις ίδιες ώρες, είχαμε τα τραγικά γεγονότα από την πλευρά των Ισραηλινών στη Μέση Ανατολή» υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ασκώντας κριτική στις άλλες πολιτικές δυνάμεις ο υφυπουργός σημείωσε: «Όπως ανέφερε και ο υπουργός θα ήταν καλό οι προτάσεις που κάνουν να είναι πιο συγκεκριμένες. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε και να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση, αρκεί να μπορεί να υλοποιηθεί. Δηλαδή δεν μπορεί να λέμε σήμερα ότι πρέπει να μεταφέρουμε όλους του πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, να τους δώσουμε χαρτιά και να πάνε στις χώρες που θέλουν. Αυτή η πρόταση δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Τα σύνορά μας είναι κλειστά και η Ευρώπη δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες. Αντίστοιχα, μπορώ να αναφερθώ και στις προτάσεις σχετικά με το να μην δεχόμαστε πρόσφυγες στη χώρα μας ή να αδειάσουμε τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, πιστεύοντας ότι την επόμενη ημέρα δεν θα ξαναγεμίσουν με τον ίδιο αριθμό. Θα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι μαγικές λύσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν υπάρχουν, μόνο προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείρισή του».

Ο κ. Μπαλάφας σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την οικονομία, υπογράμμισε: «Υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία της όλης διαδικασίας τυπικά και ουσιαστικά που είναι ο φετινός Αύγουστος. Φυσικά υπάρχουν και άλλες σημαντικές ημερομηνίες. Υπάρχει μια πολύ ρεαλιστική πρόβλεψη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εντός του Ιουνίου. Νομίζω ότι όλες οι προβλέψεις είναι ότι οι στόχοι που έχουμε βάλει θα υλοποιηθούν. Το βασικό είναι ότι τον Αύγουστο η χώρα μας θα είναι εκτός μνημονίου, θα έχουμε τελειώσει με το τριετές πρόγραμμα λιτότητας, θα φύγει από τη σκληρή επιτροπεία και θα είμαστε, όπως είπε και ο κ. Γιούνκερ, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, θα έχουμε ζητήματα παρακολουθήσεων και ελέγχων, αλλά ο τρόπος που θα υλοποιούμε τις υποχρεώσεις μας θα είναι δική μας ευθύνη». Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «η έξοδος από το μνημόνιο συνιστά ιστορική επιτυχία του ελληνικού λαού, της χώρας μας και της ελληνικής κυβερνήσεως. Και η χώρα καταφέρνει και παραμένει όρθια, παρά τα τραύματα».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024