Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο χακί μέσω... διαδικτύου

Στο χακί μέσω… διαδικτύου

Οι νέοι που θα καταταγούν στον στρατό το αμέσως προσεχές διάστημα θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας parousiasi.army.gr  να συμπληρώνουν χρήσιμα στοιχεία για τα προσόντα τους ή για την περιοχή όπου θα επιθυμούσαν να υπηρετήσουν

Τις νέες τεχνολογίες εκμεταλλεύεται το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) προκειμένου να διευκολύνει την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στον στρατό ξηράς. Έτσι και οι νέοι που θα καταταγούν στον στρατό το αμέσως προσεχές διάστημα, με τη 2018 Δ’ ΕΣΣΟ (πέρας προθεσμίας η 20 Μαΐου 2018) και τη 2018 Ε’ ΕΣΣΟ (πέρας προθεσμίας η 20 Ιουλίου 2018) θα μπορούν να… κλικάρουν στην ιστοσελίδα https://parousiasi.army.gr/  και να συμπληρώνουν χρήσιμα στοιχεία για τα προσόντα τους ή για την περιοχή όπου θα επιθυμούσαν να υπηρετήσουν.

Συγκεκριμένα το ΓΕΣ στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της διαδικασίας ένταξης των νεοεισερχόμενων οπλιτών στις Μονάδες του Στρατού  Ξηράς, εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες – με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως τονίζει – ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του, η οποία επιτρέπει στους νέους  πριν την κατάταξή τους, την υποβολή στοιχείων για:

α. Τη δήλωση επιθυμίας Σημείου Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

β. Την καταγραφή των σωματομετρικών τους στοιχείων και τυχόν προβλημάτων υγείας, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη προετοιμασία υποδοχής στις τάξεις του Στρατού Ξηράς.

γ. Την αξιοποίηση τυχόν προσόντων τους (σπουδές, κ.λπ.).

δ. Την υποβολή επιθυμίας υπηρέτησης ως έφεδροι Αξιωματικοί, τοποθέτησης σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Προεδρικής Φρουράς, Στρατονομίας, Κύπρου κ.α.

Σε περίπτωση όμως που οι νέοι δεν συμπληρώσουν τα παραπάνω στοιχεία – επισημαίνεται από το ΓΕΣ – τότε τίθενται στη διάθεση της Υπηρεσίας, όσον αφορά στην κατάταξη – τοποθέτησή τους.

Γι ‘αυτό το λόγο το ΓΕΣ καλεί τους νέους που θα καταταγούν στον στρατό ξηράς με τις επόμενες ΕΣΣΟ να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγους μήνες έχει σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς και πλέον λειτουργούν 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΑ) στις παραμεθόριες περιοχές. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι οι νεοσύλλεκτοι πηγαίνουν κατευθείαν στις περιοχές όπου βρίσκονται οι μονάδες τους και στις οποίες θα υπηρετήσουν το μεγαλύτερο ή όλο το μέρος της στρατιωτικής θητείας τους.

Sports in

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε πέρυσι

Ο Ολυμπιακός εφέτος δεν ήταν η καλύτερη ομάδα του φάιναλ φορ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024