Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά το «παζάρι» για την τέταρτη αξιολόγηση

Ξεκινά το «παζάρι» για την τέταρτη αξιολόγηση

Σήμερα, Τετάρτη, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών στο Χίλτον

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ξεκινά σήμερα, Τετάρτη στο Χίλτον, όπου κυβέρνηση και θεσμοί θα εξετάσουν κάποια από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Στο τετραήμερο των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο επικεφαλής θα επιχειρηθεί να εξαλειφθούν τα σημεία διαφωνίας και το Σάββατο να υπάρξει «λευκός καπνός».

Στις 24 Μαΐου όλοι οι «πρωταγωνιστές» της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των σημερινών επαφών θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με την εξέταση της πορείας των αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικό, ΔΕΠΑ, ΔΑΑ, ΕΛΠΕ, Εγνατία).

Στις 11 θα εκκινήσει συζήτηση για τις πρόσφατες αλλαγές στην αγορά ενέργειας και ειδικά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Το μεσημέρι στις 12 θα γίνει μια επισκόπηση των ζητημάτων και θα τεθεί το πρόγραμμα των εργασιών έως το Σάββατο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα κλείσει με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη στις 3.30 το απόγευμα, η οποία θα έχει ως βασικό θέμα την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο και τις τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών.

Η σύγκρουση

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται προ των πυλών νέα σύγκρουση μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου για το ελληνικό χρέος. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί τρόμο στην Αθήνα καθώς φοβάται αφενός μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ελάφρυνσης και αφετέρου ότι πιθανή αποχώρηση από το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα είναι πλήγμα για την ελληνική οικονομία.
Το Βερολίνο έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να δεχθεί μια λύση μόνο με την προϋπόθεση της αιρεσιμότητας, δηλαδή κάθε μέτρο ελάφρυνσης να συνδέεται με μεταρρυθμίσεις που αν δε γίνονται θα «παγώνουν» οι ρυθμίσεις. Παράλληλα, ζητά πολιτική δέσμευση και ψήφιση από τα κοινοβούλια κάθε απόφασης που θα ληφθεί για το ελληνικό χρέος.

Από την άλλη το Ταμείο δεν μπορεί να δεχθεί ένα τέτοιο σενάριο και απειλεί με αποχώρηση από το πρόγραμμα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024