Ένας ακόμη Παλαιστίνιος, ο δεύτερος σήμερα, σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αναφέρεται, πυροβολήθηκε στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρέιζ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι Υγείας τονίζουν ότι 106 κάτοικοι της Γάζας – 115 Παλαιστίνιοι – συνολικά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 30 Μαρτίου για την Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής. Η πλειοψηφία των θανάτων προήλθε από ισραηλινά πυρά.

Σχεδόν 11.000 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 3.500 από πραγματικά πυρά.

 

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου, αν και λιγότεροι σε σύγκριση με χθες, Δευτέρα, όταν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά. Τους δύο άνδρες πυροβόλησαν και σκότωσαν την ώρα που χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας.

Οι ταφές συμπίπτουν με την 70ή επέτειο αυτού που οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν Νάκμπα – τη μαζική απομάκρυνσή τους από εστίες τους στην ιστορική γεωγραφική περιοχή της Παλαιστίνης μετά την δημιουργία του Ισραήλ και τον πόλεμο που εξαπέλυσαν αραβικές χώρες τότε ενάντια στο νεοσύστατο εβραϊκό κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει το ΣΑ ΟΗΕ για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Φόβοι για νέο γύρο συγκρούσεων στη Γάζα