Στη Βιτόρια το φάιναλ φορ του 2019
Η έδρα της Μπασκόνια, «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», θα φιλοξενήσει τους αγώνες του φάιναλ φορ του 2019 στη Βιτόρια
Για πρώτη φορά στην ιστορία, το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί στη Χώρα των Βάσκων και πιο συγκεκριμένα, στη Βιτόρια.
Τους αγώνες θα φιλοξενήσει η έδρα της Μπασκόνια, «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», η οποία έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε: «Η Βιτόρια και οι πιστοί φίλοι της Μπασκόνια περίμεναν πολύ καιρό για να φιλοξενήσουν ένα φάιναλ φορ. Είναι μια αναγνώριση για μια πόλη που ζει για το μπάσκετ όσο λίγοι».
Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, τόνισε: «Ήταν ένα όνειρο που κυνηγούσαμε για πολλά χρόνια και πλέον είναι πραγματικότητα. Το φάιναλ φορ του 2019 θα βάλει στον παγκόσμιο χάρτη τη Βιτόρια, την Αλάβα και τη Χώρα των Βάσκων. Ευχαριστώ τον Τζόρντι Μπερτομέου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η άφιξη της πιο σημαντικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποτελεί αναγνώριση για έναν σύλλογο που συμπληρώνει τα 60 χρόνια το 2019, αλλά και για μια πόλη που «αναπνέει» για το μπάσκετ μέσα από όλους τους πόρους της».
- Αιματηρό επεισόδιο στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα – Μαχαίρωσαν 20χρονο
- «Τρελή» πορεία 86χρονου στο κέντρο της Λαμίας – «Θα παρέδιδα τον Ιούλιο το αυτοκίνητό μου»
- «Λουκέτο» σε 6 εταιρίες της Σάρα Φέργκιουσον μετά τη σύλληψη του πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: Αναπαράσταση ζητά ο καθ’ ομολογίαν δράστης, σοκαρισμένος δηλώνει ο αρχιφύλακας
- Επιφυλακτική η ΕΕ μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομους τους δασμούς του Τραμπ
- Γεώτρηση-ρεκόρ στην Ανταρκτική αποκαλύπτει 23 εκατομμύρια χρόνια κλιματικής ιστορίας



