Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Συμφωνία μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes

Τζανακόπουλος: Συμφωνία μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes

Μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes θα υπάρξει συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική κρίση λόγω του ζητήματος.

Την σαφή και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία και erga omnes ως προϋποθέσεις για επίτευξη συμφωνίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε τη σαφή και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία και erga omnes, ως προϋπόθεση για συμφωνία, γεγονός που απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση.

Σημείωσε ότι η συνανάπτυξη στην περιοχή, για την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση, είναι το «κλειδί» για την σταθεροποίηση στα Βαλκάνια και τη λύση του προβλήματος.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν θα καταλήξει σε συμφωνία, αν δεν υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες, διαβεβαιώνοντας τους συνομιλητές του ότι θα υπάρξουν, όταν θα παρουσιαστεί το κείμενο της συμφωνίας.

Δεν θα υπάρξει κυβερνητική κρίση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι πολλές οι πιθανότητες επίλυσης του προβλήματος, καθώς υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές.

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα προκληθεί κυβερνητική κρίση λόγω του ζητήματος, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σχετικά με την στάση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, είπε ότι όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό θέμα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024