Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηστίδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τον εκλογικό νόμο

Χρηστίδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τον εκλογικό νόμο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είχαν αρνηθεί το 2016 την πρότασή της Φώφης Γεννηματά για αλλαγή του εκλογικού συστήματος για μικροκομματικούς λόγους

Να μην προχωρά σε επικοινωνιακά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Real FM, «το 2016, η Φώφη Γεννηματά, ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είχε καταθέσει πρόταση και για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, που δεν αφορά μόνο στη Β’ Αθήνας, όπως και για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είχαν αρνηθεί την πρότασή μας για μικροκομματικούς λόγους».

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι την Πέμπτη 17 Μαΐου το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για το θέμα. «Θέλουμε διάλογο εφ’ όλης της ύλης και σε αυτό δεν χωρούν πυροτεχνήματα, μόνο σοβαρές συζητήσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον εκλογικό νόμο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όπως φυσικά και η ΝΔ, θα κριθούν για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη δική μας πρόταση».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «ο ψευδεπίγραφος διπολισμός, αυτή η σύγκρουση για ήσσονος σημασίας ζητήματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία καθημερινά, δεν αφήνει τους πολίτες να εμπιστευτούν την πολιτική. Για εμάς αυτό είναι και το κρισιμότερο ζήτημα. Πρέπει να φτιάξουμε μία νέα σχέση ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική, γιατί αλλιώς ευνοούμε μόνο τα άκρα και εξελίξεις που τις βλέπουμε να εξελίσσονται σε όλη την Ευρώπη».

Όσον αφορά στη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής σε συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε: «Η πρόταση που εμείς θα αποδεχθούμε είναι αυτή που έχει αποφασίσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής και σχετίζεται και με όσα έχει δηλώσει η Φώφη Γεννηματά το προηγούμενο διάστημα».

«Θέλουμε να μην υπάρχει αλυτρωτισμός, να υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές που αφορούν το Σύνταγμα των γειτόνων μας και καμία παραχάραξη της ιστορίας. Όταν η Κυβέρνηση φέρει συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή, εκεί θα τοποθετηθούμε κι ο καθένας θα κριθεί» κατέληξε.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024