Αποικία με τσούχτρες – βρέφη εντοπίστηκε σε σπηλιά του Κορινθιακού πολύ κοντά σε τουριστικές παραλίες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομάδα από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκε «βρεφοκομείο τσουχτρών» pelagia noctiluca.
«Στην παραλιακή περιοχή πριν την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον» έγραψε στο facebook ο Γιώργος Κανέλλης συνοδεύοντας την ανάρτηση από σχετικές φωτογραφίες.
Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στο πρότεινε να ανατεθεί διενέργεια μελέτης στον ΕΛΚΕΘΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αλλά και βουλευτών και δημάρχων της περιοχής.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).