Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανάκλησης περίπου 410.000 αυτοκινήτων του ομίλου VW στα οποία περιλαμβάνονται 220.000 VW Polo και 191.000 Seat Ibiza και Arona λόγω ενός προβλήματος στη ζώνη ασφαλείας του πίσω αριστερού καθίσματος, η Seat στην Ελλάδα προσφέρει διευκρινίσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα καθ΄όσον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάκλησης για την επιδιόρθωση του επίμαχου προβλήματος.

Σύμφωνα με αυτές, ως ότου ωστόσο ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ανάκληση και γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές η Seat συνιστά στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της στα οποία αφορά το πρόβλημα να μην χρησιμοποιούν το μεσαίο πίσω κάθισμα.

Σε ό,τι αφορά την φύση του τεχνικού προβλήματος το οποίο αφορά τα νέα Ibiza (Model Year 2017 και 2018) και το Arona, όπως αναφέρει η Seat, «υπάρχει η πιθανότητα σε σπάνιες περιπτώσεις (π.χ. αιφνίδια αλλαγή λωρίδας με πέντε επιβάτες στην καμπίνα) και όταν το πίσω κεντρικό και πίσω αριστερό κάθισμα είναι κατειλημμένα, η αριστερή ζώνη ασφαλείας να απελευθερωθεί ακούσια».

Η αιτία για το παραπάνω πρόβλημα, έχει σύμφωνα με τις συστάσεις εντοπιστεί όπως και ο τρόπος επιδιόρθωσής του, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει και η διαδικασία ειδοποίησης μέσω επιστολών των ιδιοκτητών του προκειμένου να προσέλθουν στο εξουσιοδοτημένο δίκτύο Seat για να γίνει η απαραίτητη επισκευή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.