Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορά όπλων 3 δισ. - Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Αγορά όπλων 3 δισ. – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά των «οπλάδων» τώρα ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ. Στην αναβάθμιση των F-16 έχει αναφερθεί ήδη ο ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές της δυνάμεις μας στον αέρα

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση είχε μια «πολιτική αλλεργία» έναντι κάθε εξοπλιστικού προγράμματος. Την ίδια «αλλεργία» έτρεφε και για τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη (τα οποία τα αποκαλούσε «αμαρτωλά») και γενικά με κάθε αγορά οπλικού συστήματος.

Ηθελε τα χρήματα να πηγαίνουν σε κοινωνικά προγράμματα.
Θεωρούσε ότι με την αγορά οπλικών συστημάτων διευκολυνόταν η… μίζα προς τους «οπλάδες» ή προς πολιτικά πρόσωπα και ότι ενισχύονταν με αυτόν τον τρόπο η διαπλοκή και η διαφθορά. Τώρα όμως που έγινε κυβέρνηση και λίγο πριν από τη λήξη του προγράμματος, ετοιμάζει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Στην αναβάθμιση των F-16 έχει αναφερθεί ήδη ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές της δυνάμεις μας στον αέρα: «Δεν θα γίνουμε μόνο άπιαστοι στον αέρα, αλλά θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε και από τα ατυχήματα» είπε (από την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο), σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Και ότι σε δυόμισι χρόνια θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη.

Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ (εάν τελικά υλοποιηθεί) περιλαμβάνονται από αναβαθμίσεις μαχητικών αεροσκαφών, προμήθεια μεταχειρισμένων επιθετικών ελικοπτέρων, 12 επίσης μεταχειρισμένων Σινούκ και σχεδιασμό νέων τορπιλών έως συμπαραγωγή με τη Γαλλία σύγχρονων φρεγατών.

Διαβάστε αναλυτικό άρθρο εδώ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024