Αγορά όπλων 3 δισ. – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά των «οπλάδων» τώρα ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ. Στην αναβάθμιση των F-16 έχει αναφερθεί ήδη ο ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές της δυνάμεις μας στον αέρα
Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση είχε μια «πολιτική αλλεργία» έναντι κάθε εξοπλιστικού προγράμματος. Την ίδια «αλλεργία» έτρεφε και για τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη (τα οποία τα αποκαλούσε «αμαρτωλά») και γενικά με κάθε αγορά οπλικού συστήματος.
Ηθελε τα χρήματα να πηγαίνουν σε κοινωνικά προγράμματα.
Θεωρούσε ότι με την αγορά οπλικών συστημάτων διευκολυνόταν η… μίζα προς τους «οπλάδες» ή προς πολιτικά πρόσωπα και ότι ενισχύονταν με αυτόν τον τρόπο η διαπλοκή και η διαφθορά. Τώρα όμως που έγινε κυβέρνηση και λίγο πριν από τη λήξη του προγράμματος, ετοιμάζει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.
Στην αναβάθμιση των F-16 έχει αναφερθεί ήδη ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι θα καταστήσει ακόμα πιο αξιόμαχες και ικανές της δυνάμεις μας στον αέρα: «Δεν θα γίνουμε μόνο άπιαστοι στον αέρα, αλλά θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε και από τα ατυχήματα» είπε (από την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο), σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Και ότι σε δυόμισι χρόνια θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη.
Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ (εάν τελικά υλοποιηθεί) περιλαμβάνονται από αναβαθμίσεις μαχητικών αεροσκαφών, προμήθεια μεταχειρισμένων επιθετικών ελικοπτέρων, 12 επίσης μεταχειρισμένων Σινούκ και σχεδιασμό νέων τορπιλών έως συμπαραγωγή με τη Γαλλία σύγχρονων φρεγατών.
Διαβάστε αναλυτικό άρθρο εδώ
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442