Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγούμε στην Αυστρία το νέο VW Touareg

Οδηγούμε στην Αυστρία το νέο VW Touareg

Ο τίτλος του κορυφαίου Volkswagen επιστρέφει στα χέρια του Touareg, η τρίτη γενιά του οποίου κοιτάει στα μάτια τους ικανότερους των ανταγωνιστών του.

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της επί κινεζικού εδάφους, η τρίτη κατά σειρά γενιά του Volkswagen Touareg επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Σε ευρωπαϊκό έδαφος, στη σκιά των αυστριακών Άλπεων, όπου δεν έχασε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις πραγματικές αρετές του.

Αρετές που πρωτίστως προκύπτουν από την απόφαση της γερμανικής φίρμας να εξαντλήσει, σε επίπεδο τεχνολογίας και όχι μόνο, τις πιθανότητες διάκρισης του αυτοκινήτου σε μια κατηγορία στην οποία δραστηριοποιούνται οι κορυφαίοι κατασκευαστές της γηραιάς ηπείρου.

Άλλωστε σε αυτούς οφείλει να αναζητήσει κανείς τα γονίδια που εμπεριέχει ο γενετικός κώδικας του νέου Touareg, χαρίζοντας έναν διαφορετικό αέρα σε μια πρόταση που δείχνει ούτως ή άλλως να έχει αλλάξει επίπεδο.

Προσπερνώντας τις σχεδιαστικές επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί στο ρύγχος του αυτοκινήτου, εκείνο που καθιστά το νέο Touareg ξεχωριστό είναι αναμφίβολα οι εξωτερικές διαστάσεις του.

Δεν είναι μόνο η αύξηση των 7,7 εκατοστών στο συνολικό μήκος του αμαξώματος που αλλάζει πλήρως την εικόνα του, αλλά και η προσθήκη των τεσσάρων και πλέον εκατοστών στο πλάτος.

Επιστρέφοντας στην αισθητική του επιβλητικού σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV, η… καμπυλότητα που παρουσιάζει το τελείωμα της οροφής διαμορφώνει μια δυναμικότερη εικόνα, η οποία μάλιστα δεν απέχει πολύ από τις συγγκενικές προτάσεις της Audi και της Porsche .

Αντιστοίχως,  στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο έχει η τεχνολογία, καθώς η κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη των 15 ιντσών σε συνδυασμό με τον επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12 ιντσών αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του θαλάμου επιβατών.

Το “Innovation Cockpit”, όπως το χαρακτηρίζουν οι Γερμανοί, αποτελεί επί της ουσίας τη «βιτρίνα» ενός εξαιρετικά προηγμένου συνόλου, πίσω από την οποία βρίσκονται εγκατεστημένες πλήθος εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας.

Το σύστημα νυχτερινής όρασης είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την ανώτερη φύση του αυτοκινήτου, ενισχύοντας παράλληλα την αίσθηση της απόλυτης άνεσης και ασφάλειας που βιώνεις στο εσωτερικό του.

Άλλωστε και οι διαθέσιμοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές οδηγούν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα.

Ένα συμπέρασμα που δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην άσφαλτο, η οποία στις κορυφαίες εξοπλιστικά εκδόσεις επί της ουσίας καθορίζεται από την παρουσία της αερανάρτησης, των ενεργών αντιστρεπτικών δοκών και της τετραδιεύθυνσης.

Ο περιορισμός του συνολικού βάρους -παρά την αύξηση των διαστάσεων- συνιστά μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη, κολακεύοντας την ούτως ή άλλως πληθωρική απόδοση του εξακύλινδρου κινητήρα diesel χωρητικότητας 3,0 λίτρων.

Ο τελευταίος αποδίδει στην ισχυρότερη εκδοχή του 286 ίππους και 600 Nm ροπής, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για το μέγεθος αλλά και την αποστολή του νέου Touareg.

Ενός καταξιωμένου SUV που στην πιο πρόσφατη εκδοχή του υιοθετεί έναν διαφορετικό προσανατολισμό, έχοντας εγκαταλείψει τη λύση ενός σύνθετου συστήματος τετρακίνησης για χάρη ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού το οποίο και αναλαμβάνει να μοιράσει τη διαθέσιμη ροπή μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα.

Το σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το οποίο ταιριάζει ιδανικά στον χαρακτήρα της γερμανικής πρότασης.

Το νέο Touareg αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο με τιμές που θα ξεκινούν για την εξακύλινδρη έκδοση diesel των 286 ίππων από τα 85.000 ευρώ. Εντός του 2019, το αυτοκίνητο πρόκειται να αποκτήσει νέους κινητήρες και εκδόσεις, με κορυφαίο τον V8 πετρελαιοκινητήρα των 4,0 λίτρων, απόδοσης 421 ίππων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024