Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νταμπίζας και η ανάγκη στήριξής του

Ο Νταμπίζας και η ανάγκη στήριξής του

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να «αγκαλιάσει» τον Νταμπίζα και να του δώσει τουλάχιστον τα… απαραίτητα, ώστε η συνεργασία τους να έχει και ευτυχή κατάληξη

Η επιλογή του Νίκου Νταμπίζα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει τούτη τη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος. Και γιατί ο «Ντάμπι» γνωρίζει όλα όσα πρέπει σε μια δύσκολη για τον Παναθηναϊκό συγκυρία (δύσκολη ήταν και το 2013) και γιατί έχει το «know how» ώστε να χτίσει μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ που θα μπορέσει να σταθεί.

Αρκεί να στηριχτεί. Και ο Νταμπίζας και ο προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο. Με ποιο τρόπο; Με το να καταφέρει η διοίκηση να διατηρήσει τουλάχιστον τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ ή έστω το 85-90% αυτών. Για να υπάρχει μια «βάση» να ξεκινήσεις να χτίζεις γύρω της και να προσθέσεις τις «πινελιές» που θα χρειαστούν.

Έναν καλό φορ, που θα σου λύσει το επιθετικό πρόβλημα και 3-4 πιτσιρικάδες που θα μπορέσουν να προσφέρουν και αποτελεσματικές λύσεις και ενθουσιασμό και σίγουρα να μην αποτελούν μεταγραφές που θα γίνουν απλά και μόνο για να γίνουν.

Ο περιορισμός στις μεταγραφές σχεδόν «δένει» τα χέρια του Παναθηναϊκού, αλλά γι’ αυτό επιλέχτηκε ο Νταμπίζας. Με γνώμονα πως ξέρει πολύ καλά όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και τις μικρές ηλικίες αυτής. Που έχει την επαφή με προπονητές οι οποίοι θα τον οδηγήσουν στις σωστές επιλογές, που έχει στο τηλέφωνό του αριθμούς ατζέντηδων οι οποίοι δεν θα του πουλήσουν… φύκια, αλλά κανονικούς ποδοσφαιριστές.

Ο σχεδόν διαλυμένος σε όλα τα επίπεδα Παναθηναϊκός, μπορεί να βρει τον δρόμο του – όχι μόνο διοικητικά, αλλά – και αγωνιστικά, αρκεί η επιλογή του Νταμπίζα να στηριχτεί απ’ όλους. Και μαζί με την επιλογή του Νταμπίζα, να υπάρξει και η επιλογή ενός προπονητή που θα μπορέσει να υπηρετήσει το συγκεκριμένο πλάνο. Όπως είναι ο Γιώργος Δώνης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024