Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Συνελήφθησαν περισσότερα από 20 μέλη εθνικιστικών οργανώσεων

Ρωσία: Συνελήφθησαν περισσότερα από 20 μέλη εθνικιστικών οργανώσεων

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις σε μέλη εθνικιστικών ομάδων έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης με αίτημα την «ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ», στον απόηχο της απόφασης των ρωσικών αρχών να μπλοκάρουν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Στη διαδήλωση, την οποία είχε επιτρέψει η δημοτική αρχή της Μόσχας, συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ένας αριθμός αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, όπου είχαν δώσει το παρόν 8000 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, οι συλληφθέντες ανήκουν στην ακροδεξιά.

«Πρέπει να μπορούμε να διατυπώνουμε την άποψή μας, όχι να φοβόμαστε να την εκφράσουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα, ούτε την αστυνομία ούτε μήπως μας χτυπήσουν ούτε εάν θα μας απαγορεύουν να μιλάμε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Κασίλ, ένας φοιτητής που συμμετείχε στη συγκέντρωση.

«Δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι στο σπίτι μας και να καθόμαστε μπροστά από το διαδίκτυο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν εάν οι πολίτες συμμετείχαν επιπλέον» σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες, είπε ένας άλλος διαδηλωτής, ο Μαρκ Μάρκερ, ένας 29χρονος διαφημιστής.

Στα μέσα Απριλίου, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Telegram, που απαριθμεί 200 εκατομμύρια χρήστες (το 7% στη Ρωσία), όσο η εφαρμογή δεν παράσχει στις υπηρεσίες ασφαλείας τα μέσα ώστε να διαβάζουν τα μηνύματα των χρηστών, ένα αίτημα που απορρίφθηκε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024