Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ παρουσία Νίμιτς

Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ παρουσία Νίμιτς

Στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus», αναμένεται να εξεταστούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ

Στις 10:30 το πρωί, στο Σούνιο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus», οι Νίκος Κοτζιάς, Νικόλα Ντιμιτρόφ και Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να εξεταστούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την αποδοχή της χρήσης της νέας ονομασίας έναντι όλων (το περίφημο erga omnes), μετά και τη συνάντηση που είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΠΓΔΜ την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Χθες Παρασκευή ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι «από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός» καθιστώντας σαφές πως «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η ιστορία δεν πρέπει να είναι φυλακή, αλλά σχολείο – και μας φυλάκισε, όπως είπε, σε πολλά ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο σκοπιανός ομόλογός του εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε μία πολύ ευαίσθητη φάση, κατ’ ουσίαν αντιμετωπίζουμε μία από τις τελευταίες εναπομείνασες διαφορές και διερευνούμε τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων των πλευρών. Θεωρώ πως έχουμε ενώπιόν μας μία μεγάλη ευκαιρία, έχουμε επενδύσει τεράστια προσπάθεια σ’ αυτό».

Και συμπλήρωσε πως «αν δεν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε για να το κάνουμε καλύτερα».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024