Το περίµενε πώς και πώς το ταξιδάκι στο νησί. Oταν αισθάνεσαι πως σε καταπίνουν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ακόμη και μια απόδραση τεσσάρων ημερών κάνει τη διαφορά, προβάλλει ως ανεκτίμητο δώρο.
Συναντηθήκαμε αφού είχε επιστρέψει. «Πώς περάσατε;» τη ρώτησα. «Πάρα πολύ ωραία!» μου απάντησε, με όλα τα χρώματα της ευτυχίας στη φωνή της. «Μπράβο!». «Ναι, το κατευχαριστήθηκα! Αν εξαιρέσεις κάτι μικροατυχίες, όλα ήταν υπέροχα». «Δηλαδή, τι πάθατε;». «Τίποτα. Μικροπράγματα. Ανευ σημασίας».
Και άρχισε να μου εξιστορεί τα άνευ σημασίας: Τελευταία μέρα στη δουλειά, πήγε να κλείσει το παράθυρο του γραφείου της και το έφαγε στα μούτρα. Εγδαρε το μάγουλό της, έσκισε τα ούλα της έτσι όπως δαγκώθηκε κατά την πρόσκρουση, πρήστηκε έντονα στη δεξιά πλευρά του προσώπου της από το μάτι («ευτυχώς που δεν το έβγαλα») έως το πιγούνι.
Ο γιατρός της έδωσε αλοιφές και παυσίπονα. Πονούσε πολύ, είχε γίνει τούμπανο, αλλά ήταν αποφασισμένη: Ακόμη και ως θηλυκή εκδοχή του Κουασιμόδου και του Ανθρώπου Ελέφαντα μαζί, το ταξίδι θα το έκανε!
Την εποµένη, ακόμη πιο πρησμένη και μελανιασμένη, επιβιβάστηκε στο πλοίο. Το οποίο πλοίο στα μισά του ταξιδιού ακινητοποιήθηκε. Τους ανακοίνωσαν πως κάτι έπαθαν οι μηχανές και πως δυστυχώς θα επέστρεφαν πίσω στο λιμάνι. Λίγο προτού φτάσουν, τους ανακοίνωσαν εκ νέου πως κατάφεραν να φτιάξουν τις μηχανές και πως τελικά δεν θα επιστρέψουν, θα ξαναβάλουν πορεία προς το νησί. Καλά τα νέα, όμως με τα μπρος-πίσω και τις καθυστερήσεις ένα ταξίδι τριών ωρών διήρκεσε οκτώ!
Και την πονούσαν τα δαγκωμένα ούλα. Και την ενοχλούσε το πρήξιμο κάτω από το μάτι. «Σημασία έχει πως κάποια στιγμή φτάσαμε». Εφτασαν, τακτοποιήθηκαν στο σπίτι και βγήκαν βόλτα στο χωριό για τα απαραίτητα «καλώς ήλθατε», που αυτή τη φορά ήταν διανθισμένα με διάφορα «τι χάλια είναι αυτά!», «καλέ, τι έπαθες;», «τι έκανες στα μούτρα σου;», «πού τράκαρες;», «μήπως χτύπησες μπότοξ;». Δεν την ένοιαζε τίποτα.
Ηταν στο νησί! Ευτυχισμένη! Λίγες ώρες μετά, ξάπλωνε για να απολαύσει τον πρώτο ξέγνοιαστο ύπνο των διακοπών της. Αφού προηγουμένως είχε φροντίσει τα τραύματά της.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ