ΕΥΑΘ: Μετά τις 7 μ.μ. θα αποκατασταθεί η υδροδότηση – Ασφαλές το νερό
Λίγο μετά τις 7 μ.μ. απόψε, αναμένεται να ξεκινήσει η τροφοδοσία του κέντρου της Θεσσαλονίκης με νερό, από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, εφόσον εξακολουθεί να πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, μετά και την επαναληπτική εξέτασή τους
Λίγο μετά τις 7 μ.μ. απόψε, αναμένεται να ξεκινήσει η τροφοδοσία του κέντρου της Θεσσαλονίκης με νερό, από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, εφόσον εξακολουθεί να πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, μετά και την επαναληπτική εξέτασή τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.
Με την έναρξη της σχετικής διαδικασίας, στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου θα υδροδοτηθεί άμεσα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παραμένει από χτες χωρίς νερό, ενώ και στις περιοχές στις οποίες υπήρξε σήμερα προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης (Συκιές, Εύοσμος, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη κ.λπ.) θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση, δεδομένου ότι οι δεξαμενές τροφοδοσίας είναι ήδη γεμάτες.
Η ΕΥΑΘ επισημαίνει ότι η υδροδότηση της πόλης καθυστέρησε ακριβώς για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα νερού είναι σε κάθε περίπτωση η ενδεδειγμένη και διαβεβαιώνει ότι «κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας του νερού που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).