Φοροελαφρύνσεις σε χαμηλόμισθους και επενδύσεις συνιστά το ΔΝΤ στο Βερολίνο
Στη νέα ανάλυσή του για τη γερμανική οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση, γράφει η Handelsblatt στην έκδοση του Σαββάτου
Στη νέα ανάλυσή του για τη γερμανική οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση, γράφει η Handelsblatt στην έκδοση του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ προτρέπει τον μεγάλο συνασπισμό να αυξήσει τις επενδύσεις και να προβεί σε φορολογική ελάφρυνση των χαμηλοτέρων εισοδημάτων. Το Ταμείο θεωρεί την υψηλή φορολογική επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων ως αδύναμο σημείο στο γερμανικό φορολογικό και κοινωνικό σύστημα. Η μεγάλη επιβάρυνση μειώνει, κατά το ΔΝΤ, το κίνητρο για ανάληψη εργασίας. Ως εκ τούτου, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τις εισφορές των χαμηλόμισθων.
Λόγω της δημογραφικής εξέλιξης, η Γερμανία πρέπει, επίσης, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει καινοτόμος και να καταπολεμήσει την επαπειλούμενη έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων. Γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ απαίτησαν στις συνομιλίες με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης -παράλληλα με τις φορολογικές ελαφρύνσεις- ευελιξία στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων γυναικών.
Γι’ αυτόν τον λόγο η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει μεγαλύτερα ποσά για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων στα νηπιαγωγεία και στα ολοήμερα σχολεία.
Αντίθετα από το παρελθόν, το Ταμείο δεν απαιτεί, πλέον, από τη Γερμανία να δίνει απλώς περισσότερα χρήματα. Αυτό δεν έχει νόημα λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης. Αντ’ αυτού πρέπει να αλλάξει η δομή του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να δαπανά λιγότερα χρήματα για κοινωνικές παροχές και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ενισχύσει μελλοντικές επενδύσεις. Συνολικά, η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας διατηρείται. Αυτό αποτυπώνεται, κατά την άποψη του ΔΝΤ, και στις τελευταίες ευχάριστα υψηλές μισθολογικές συμφωνίες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παρουσιάσει τις ετήσιες συστάσεις του τη Δευτέρα 14 Μαϊου.
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442