ΙΑΕΑ: Το Ιράν τηρεί τις πυρηνικές του δεσμεύσεις
Το Ιράν συνεχίζει να τηρεί τις πυρηνικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κατ΄εφαρμογήν της διεθνούς συμφωνίας με τις μεγάλες δυνάμεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας που εποπτεύει την εφαρμογή της συμφωνίας
Το Ιράν συνεχίζει να τηρεί τις πυρηνικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κατ΄εφαρμογήν της διεθνούς συμφωνίας με τις μεγάλες δυνάμεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) που εποπτεύει την εφαρμογή της συμφωνίας, μία ημέρα αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ.
«Το Ιράν τελεί υπό το αυστηρότερο καθεστώς πυρηνικής επαλήθευσης στον κόσμο κατ΄εφαρμογήν της JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action), το οποίο αποτελεί σημαντικό κεκτημένο» δηλώνει ο επικεφαλής της IAEA, Γιουκία Αμάνο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στην έδρα της Επιτροπής στη Βιένη.
«Μέχρι σήμερα, η IAEA βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι σχετικές με τον πυρηνικό τομέα δεσμεύσεις εφαρμόζονται από το Ιράν» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η IAEA «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις» που αφορούν την συμφωνία.
Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι οι ρυθμίσεις της διεθνούς συμφωνίας δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές ως προς την εποπτεία των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, η IAEA απαντά ότι οι επιθεωρητές της περνούν συνολικά 3.000 ημέρες επί τόπου στο Ιράν.
Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δηλώνει ότι έχει εγκαταστήσει 2.000 απαραβίαστες σφραγίδες στον εξοπλισμό και στα υλικά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και ότι έχει πρόσβαση σε «εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες που λαμβάνονται κάθε μέρα από τις τελευταίας τεχνολογίας κάμερες παρακολούθησης, ενώ ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2013.
Διαβάστε επίσης:
- Sleepmaxxing: Όταν ο ύπνος γίνεται «status symbol» και εργαλείο biohacking
- Ιερεθουέλο: «Η διαιτησία στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλή»
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι άνοιξαν φορτηγό με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό αξίας 40.000 ευρώ
- Μάνος Ελευθερίου: «Δυο μασουράκια ντεμισέ»
- Ιωάννινα: Συνελήφθη 15χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου – Τον τραυμάτισε σοβαρά στο μάτι
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Ζελένσκι – Μακρόν την Παρασκευή στο Παρίσι
- Στο Πριγκιπάτο για το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» ο Ολυμπιακός, «τελικός» για τον Παναθηναϊκό με Ζάλγκιρις
- Ουδέν κρυπτόν υπό την ΑΙ – Ασπίδα ή απειλή η «αποανωνυμοποίηση» στα social media;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442