Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρισμένη στα δύο η κυβέρνηση για την περικοπή των συντάξεων

Χωρισμένη στα δύο η κυβέρνηση για την περικοπή των συντάξεων

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γραμμές, με την πρώτη να λέει ότι δεν μπορούμε επί του παρόντος να συζητάμε το θέμα της περικοπής των συντάξεων και ότι αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη να ζητούν επαναδιαπραγμάτευση με τους θεσμούς  ενώ όλο και περισσότεροι αρχίζουν δειλά δειλά να … ψελλίζουν περί αντισταθμιστικών μέτρων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γραμμές, με την πρώτη να λέει ότι δεν μπορούμε επί του παρόντος να συζητάμε για την περικοπή των συντάξεων και ότι αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ομαλή έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο. Σε αυτή περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, σημείωσε πως «τα συμπεφωνημένα είναι συμπεφωνημένα», παίρνοντας έτσι αποστάσεις από βουλευτές του κόμματος που ζητούν να γίνουν προσπάθειες για να περισωθούν οι συντάξεις ή να μετατεθεί για αργότερο το «ψαλίδισμά» τους.

Ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε πάντως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν οριακές αλλαγές βοηθούσης της οικονομίας χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Φθινόπωρο, σημειώνοντας πως  ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Τσακαλώτος έχουν δώσει κάποια λαβή στους δανειστές να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω και δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχει  ψηφίσει.

Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι απόψεις που εξέφρασαν όμως σήμερα ο Νίκος Φίλης και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου οι οποίοι ζήτησαν επιτακτικά από την κυβέρνηση να αποτρέψει την περικοπή των συντάξεων. «Μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να αποτραπούν» δήλωσε για να προσθέσει πως αν δεν μπορεί να γίνει αυτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία στην πράξη θα ακυρώνουν τις μειώσεις στις συντάξεις.

Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο … συνήθης ύποπτος Νίκος Φίλης που αποτελεί τη «φωνή» της ομάδας των 53+ , υποστήριξε την Τετάρτη ότι «οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν» γιατί όπως είπε «περαιτέρω μείωση σημαίνει διάλυση και των οικογενειών που ζουν με τη σύνταξη του παππού».

Σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης για την άρση της μείωσης των συντάξεων λέγοντας ότι «η επιμονή για περικοπή συντάξεων που είναι αίτημα του ΔΝΤ και την επέβαλαν στην κυβέρνηση είναι μια επιμονή που ικανοποιεί μια ακραία ιδεοληψία των δανειστών».

Εκτός όμως από το θέμα των συντάξεων, ο κ. Φίλης έθιξε και τα υψηλά πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα, τα οποία «μειώνουν την ανάπτυξη».

«Δεν μπορούμε να έχουμε υπερπλεονάσματα αλλά αν έχουμε γιατί να πάμε σε μείωση συντάξεων;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024