Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Κάρολος: Είμαστε όλοι Έλληνες

Πρίγκιπας Κάρολος: Είμαστε όλοι Έλληνες

Για τις θυσίες που έχει πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης έκανε λόγο ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ειδική αναφορά έκανε στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας

Για τις θυσίες που έχει πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης, αλλά και το θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του και της συζύγου του, δουκίσσης της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδική αναφορά έκανε, μάλιστα, στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας. «Είμαστε όλοι Έλληνες» είπε.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έχουν πληρώσει υψηλό τίμημα για την επανοικοδόμηση της οικονομίας τους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν για λογαριασμό όλων μας, μια απροσδόκητη ροή προσφύγων από την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τόνισε, οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις παραπάνω εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις επιδεικνύοντας φοβερό χαρακτήρα, θάρρος και καρτερία και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν θαυμάσει την επιμονή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά

Αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, εστίασε στις διαχρονικές τους προσπάθειες για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεκτικότητας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μεταξύ των λαών μας που μας συνδέουν όπως η εξωστρέφεια και η ναυτική παράδοση, που αποδεικνύουν στην πράξη ότι κοιτάμε εκτός συνόρων για νέες εμπειρίες, αλλά και για να κατανοήσουμε καλύτερα την ίδια μας την θέση στον κόσμο.

Επίσης, υπογράμμισε τους προσωπικούς τους δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε, όπως είπε, για πρώτη φορά πριν από 54 χρόνια και ακόμα θυμάται την εξαιρετική εντύπωση που είχε αποκομίσει από εκείνη την επίσκεψη, αλλά και όλες τις υπόλοιπες φορές, που είχε την ευκαιρία σε ιδιωτικό επίπεδο να επισκεφθεί την χώρα μας και να γνωρίσει τις ομορφιές της.

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, όλα έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου, οι σχέσεις μου με την Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στο κάτω κάτω είναι η χώρα του παππού μου» τόνισε.

Εξέφρασε, δε, την βεβαιότητά του ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο χωρών θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν και τόνισε την ιδιαίτερη χαρά τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Παυλόπουλος: Ευελπιστούμε στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Το ελληνικό αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο.

Eυελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την προσφώνησή του.

Επικαλούμενος την μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των κλασικών σπουδών και του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024