«Πώς να αισθάνομαι δικαιωμένος όταν το αυτονόητο παραμένει ακόμη ζητούμενο στα ελληνικά πανεπιστήμια;» Με αυτή την φράση και ένα μακροσκελέστατο κείμενο στο Facebook σχολίασε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος, την καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, των δυο νεαρών που τον ξυλοκόπησαν έξω από το Πάντειο.

«Αυτό το πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από τον ιδρώτα και τον μόχθο του έλληνα φορολογούμενου είναι εδώ και πολλά χρόνια έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων περιθωριακών ομάδων. Βαφτίζουν τον βανδαλισμό και την καταστροφή πολιτική πράξη. Σπέρνουν τον τρόμο και απειλούν με προγραφές όποιον δεν έχει τις ίδιες απόψεις με αυτούς» αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζει και το γεγονός ότι κανένας από τους δύο δράστες δεν είχε σχέση με το Πανεπιστήμιο: «Είναι ενδιαφέρον ότι κατά τις δίκες με τις οποίες καταδικάσθηκαν οι δύο νεαροί που μου επιτέθηκαν, απεδείχθη ότι κανένας τους δεν είχε σχέση με το Πανεπιστήμιο», καθώς και ότι κανένας από τους δύο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο: «Επίσης δεν τόλμησαν δημοσίως ενώπιον του δικαστηρίου να υπερασπισθούν τις πράξεις τους».

Όσον αφορά στο αν αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Συρίγος λέει: «Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος δεν δικαιώνεται στις δικαστικές αίθουσες αλλά στις ιδέες που μπολιάζει στο μυαλό των φοιτητών του».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του:

Τώρα αισθάνεσαι δικαιωμένος;-«ΌΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!»Θέλω να μην…

Δημοσιεύτηκε από Angelos Syrigos στις Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Γράψτε το σχόλιο σας