Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισορροπία τρόμου στο Χρηματιστήριο μέσα σε όργιο φημών

Ισορροπία τρόμου στο Χρηματιστήριο μέσα σε όργιο φημών

Βούτηξαν οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη το πρωί καθώς κυκλοφορούσαν φήμες ότι το αμερικανικό fund που άνοιξε πόλεμο με την FF είχε βάλει στο στόχαστρο κι άλλα «χαρτιά»

Στην «σκιά» του πολέμου μεταξύ της εταιρείας Folli – Follie και του αμερικανικού fund, Quintessential Capital Management, κινείται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Την στιγμή που ακόμα «μαίνεται» η αντιπαράθεση του QCM με τη Folli – Follie, στο χρηματιστήριο κυκλοφορούσαν φήμες που ήθελαν το fund έχει βάλει στο «μάτι» και άλλες ελληνικές εταιρίες.

Οι φήμες δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν σπέρνοντας τον πανικό σε μια αγορά που έτσι κι αλλιώς είναι «ρηχή» και άγεται και φέρεται από πληροφορίες, πολλές φορές χωρίς να είναι αληθινές.

Τα χτυπήματα στο χρηματιστήριο ήταν καταιγιστικά με συνέπεια μετά τις 11:30 ο δείκτης να έχει… κοκκινίσει. Σφοδρές πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές  του ομίλου Κόκκαλη οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο σεναρίων.

Υπό το βάρος αυτών των φημών καταγράφηκε στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης σε όλες τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη, δηλαδή Ιντραλότ, Ιντρακάτ και Ιντρακόμ, ένα limit down -30%. Σταδιακά οι μετοχές ισορρόπησαν και οι απώλειες ήταν μικρότερες.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα παρατηρήθηκε ένα sell of το οποίο χρηματιστηριακοί αναλυτές απέδιδαν ακριβώς στο όργιο φημών που κυκλοφορούσε. Κάποιοι δεν απέκλειαν να πρόκειται για μια σχεδιασμένη «επίθεση» με χτυπήματα από ξένα funds που «σορτάρουν» ελληνικές μετοχές και κερδίζουν εκατομμύρια από συνεδριάσεις.

Η ανακοίνωση της QCM

Η ανακοίνωση της Quintessential Capital Management διέψευσε τις φήμες στην αγορά για «χτύπημα» σε νέα ελληνική εταιρία με δήλωσή της, μετά την επίθεση και τις θέσεις short στη Folli Follie.

«Η QCM δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη ελληνική εταιρία πλην της Folli Follie», αναφέρει σε δήλωσή του το αμερικανικό hedge fund, όπως μετέδωσε το Reuters.

Παρόλα αυτά συνεχίσουν να καταγράφουν απώλειες, εν μέσω μιας εύθραυστης ισορροπίας που αναζητά η αγορά και οι ελληνικές μετοχές που τις τελευταίες ημέρες βιώνουν τις επιπτώσεις του report QCM.

Ενεργοποιεί πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών η Folli

Από την άλλη πλευρά, γραμμή άμυνας απέναντι στην επίθεση που δέχεται η μετοχή του ομίλου επιχειρεί να δημιουργήσει η διοίκηση της FF Group.

Όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την επαναγορά ιδίων μετοχών με ανώτατο όριο τις 6.636.413 μετοχές. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρεία προτίθεται να πραγματοποιήσει τις επαναγορές μέχρι την 30η Ιουνίου 2019.

Ουσιαστικά πρόκειται για ενεργοποίηση της απόφασης που ελήφθη στη γενικη συνέλευση της 30ης Ιουνίου του 2017.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024