Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε υψηλά επίπεδα κινείται το δολάριο

Σε υψηλά επίπεδα κινείται το δολάριο

Εν όψει της απόφασης του Τραμπ για τη συμφωνία με το Ιράν

To δολάριο παγίωσε σήμερα τη χθεσινή άνοδό του στο υψηλότερο επίπεδο του 2018, καθώς οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στην επικείμενη απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το μέλλον της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αντίθετα, το ευρώ παρέμεινε υπό πίεση, σταθεροποιούμενο γύρω από το επίπεδο των 1,19 δολαρίων, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η υψηλή ανάπτυξη, που σημειώθηκε πέρυσι στην Ευρώπη, χάνει δυναμική.

Ο Τραμπ αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σήμερα στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) για τη συμφωνία με το Ιράν. Μία απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, με την οποία χαλάρωσαν οι οικονομικές κυρώσεις με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, θα επηρέαζε την αίσθηση κινδύνου ευρύτερα στις αγορές.

Αν και η παγκόσμια προσοχή έχει εστιασθεί στο πρόσφατο ράλι του δολαρίου – το αμερικανικό νόμισμα έχει αυξηθεί περίπου 4% τις τρεις τελευταίες εβδομάδες – το ιαπωνικό γεν έχει διατηρήσει τη θέση έναντι άλλων ανταγωνιστικών νομισμάτων με υψηλότερες αποδόσεις, όπως το αυστραλιανό και το καναδικό δολάριο.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου παρέμεινε σήμερα σταθερός σε γενικές γραμμές, μετά τη χθεσινή άνοδό του πάνω από τις 92,97 μονάδες, καθώς οι αγορές συνέχισαν να αποσύρουν τα στοιχήματα κατά του δολαρίου των τελευταίων μηνών, ωθώντας το αμερικανικό νόμισμα ανοδικά επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Ορισμένοι αναλυτές, όπως από την Commerzbank, αναφέρουν ότι μία απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για το δολάριο, πέραν της αρχικής, θετικής για το δολάριο κίνησης αποστροφής του κινδύνου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024