Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τετράθυρη Mercedes-AMG GT στο «βάθρο» του Nurburgring

Η τετράθυρη Mercedes-AMG GT στο «βάθρο» του Nurburgring

Το τετράθυρο μοντέλο της γερμανικής φίρμας με την υπογραφή του Affalterbach κατακτά σύμφωνα με τις δηλώσεις του Tobias Moers, μια θέση μεταξύ των τριών ταχύτερων τετράθυρων μοντέλων του Ring.

Είναι γνωστό ότι η Mercedes-Benz σχεδιάζει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του νέου της hypercar Project One στο Ring με στόχο την ανάδειξή του στο ταχύτερο αυτοκίνητο της «Πράσινης Κόλασης». Μέχρι τότε ωστόσο, αν και οι χρόνοι ρεκόρ στο Nurburgring δεν είναι αυτοσκοπός για τους Γερμανούς όπως έχουν ανακοινώσει πλειστάκις, η τετράθυρη AMG GT, φρόντισε να κρατήσει «ζεστή» την… Πράσινη Κόλαση σημειώνοντας χρόνο που την κατατάσσει μεταξύ των τριών ταχύτερων αυτοκινήτων της κατηγορίας της.

Επί του παρόντος, η γερμανική φίρμα δεν ανακοινώνει επακριβώς τον χρόνο τον οποίο χρειάστηκε η AMG GT 4 Door Coupe για να ολοκληρώσει ένα γύρο στο Ring,  ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, «ήταν πραγματικά γρήγορη απαιτώντας μόλις 7 λεπτά 30 δευτερόλεπτα και κάτι».

Αν και χωρίς τον προσδιορισμό του «κάτι» είναι ακατόρθωτο να καταλήξει κανείς στην κατάταξη της τετράθυρης AMG GT, ο συγκεκριμένος χρόνος την κατατάσσει αυτομάτως στην πρώτη τριάδα καλύτερων χρόνων για την κατηγορία της.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση της τετράθυρης κατηγορίας κατέχει το XE SV Project 8 της Jaguar η οποία όμως εξελίχθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό καταγράφοντας χρόνο 7 λεπτών και 21 δευτερολέπτων.

Η δεύτερη «αμφισβητούμενη» θέση ανήκει στην Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio η οποία έχει καταγράψει χρόνο επτά λεπτών και 32 δευτερολέπτων, εκτός αν αυτό το «κάτι» που ανέφερε ο Tobias Moers για την Mercedes-AMG GT δεν υπερβαίνει τα δύο δευτερόλεπτα οπότε και το τετράθυρο coupe των Γερμανών καταλαμβάνει αυτομάτως την αντίστοιχη θέση.

Όπως και να έχει, δεδομένο είναι πάντως ότι η τετράθυρη AMG GT των 630 ίππων βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των ταχύτερων τετράθυρων της Πράσινης Κόλασης.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024