Την ενσωμάτωση των πλέον προηγμένων εφαρμογών της Google στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των νέων μοντέλων ανακοίνωσε η Volvo, επισφραγίζοντας την επέκταση της συνεργασίας της με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Σύμφωνα με τη σουηδική φίρμα, στην επόμενη γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus θα ενσωματωθούν υπηρεσίες όπως το Google Assistant, το Google Play Store και το Google Maps.

Το γεγονός αυτό πρόκειται να επεκτείνει τις δυνατότητες «επικοινωνίας» του αυτοκινήτου με τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαρκή σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανάμεσα στις δυνατότητες που θα προσφέρουν τα νέα μοντέλα της Volvo θα είναι η πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές που διατίθενται μέσω του Google Play Store και έχουν προσαρμοστεί ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα στο περιβάλλον του Android Auto.

Τέλος, θα μπορεί κανείς να ελέγχει επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω φωνητικών εντολών, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό η απόσπαση της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο.