Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι κρύβουν τα σχέδια για «σπάσιμο» εκλογικών περιφερειών

Τι κρύβουν τα σχέδια για «σπάσιμο» εκλογικών περιφερειών

Από την πλευρά της κυβέρνησης εκτιμούν ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής αλλά και την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, καθώς στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας

Ως άλλη μία προσπάθεια να στριμώξουν το Κίνημα Αλλαγής ρίχνοντας αυτή τη φορά ως δόλωμα την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως αυτή της Β΄ Αθήνας, εκλαμβάνεται από πολλούς η συζήτηση που έφερε στο προσκήνιο η κυβέρνηση για «σπάσιμο» περιφερειών.

Το χθεσινό δημοσίευμα της Αυγής – με στόχο να καταγράψει τις αντιδράσεις αλλά και τις προθέσεις των κομμάτων – μιλά για σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τέσσερα σενάρια ενώ αυτό που φέρεται να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες υλοποίησης, είναι αυτό που προβλέπει κατάτμηση της Β΄ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες αλλά και του Υπόλοιπου Αττικής σε δύο.

Με αυτή την κίνηση, εκτιμούν ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής αλλά και την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, καθώς στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας.

Το «φλερτ» της κυβέρνησης με τον ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς άλλωστε δεν έχει σταματήσει, ούτε μετά την πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για «εκλογές εδώ και τώρα» αλλά και τις σκληρές επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του πρωθυπουργού.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος – με αφορμή και τα σχέδια της κυβέρνησης για την απλή αναλογική – ρωτήθηκε για μία ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ. «Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα μιας ουσιαστικής συζήτησης με το Κίνημα Αλλαγής, εάν ενδιαφερόταν να επανατοποθετηθεί για τον χρόνο εφαρμογής της απλής αναλογικής» τονίζει με νόημα.

Και μέσα από όλη αυτή τη συζήτηση, γίνεται σαφές ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να βρει υποστηρικτές και να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία προκειμένου να εφαρμόσει την απλή αναλογική από την επόμενη  εκλογική αναμέτρηση.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024