Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Μακάρι να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές

Σκουρλέτης: Μακάρι να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές

Ο εκλογικός νόμος, η κατάτμηση της Β' Αθήνας είναι ζητήματα που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Μακάρι να μπορούσε να εφαρμοστεί η απλή αναλογική από τις ερχόμενες εκλογές δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο realfm ανέφερε πως δεν είναι κακό με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία να ανοίγει τα χαρτιά της και να μην αιφνιδιάζει. «Ο εκλογικός νόμος, η κατάτμηση της Β’ Αθήνας είναι ζητήματα που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης  ενώ έκανε και πάλι … άνοιγμα προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Εμείς έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι εάν έχουν διαμορφωθεί εκείνοι οι όροι που θα οδηγήσουν σε μια επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν την είχαν υποστηρίξει, πολύ ευχαρίστως το συντομότερο δυνατόν να το φέρουμε και επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι μόνο το θέμα της απλής αναλογικής, αλλά θυμάστε η κ. Γεννηματά είχε θέσει και κάποιες άλλες προϋποθέσεις, μία από αυτές ήταν το «σπάσιμο» της Β Αθηνών» είπε ο κ. Σκουρλέτης για να προσθέσει. «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μια τέτοια συνολική συζήτηση. Ούτως ή άλλως η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους για τις μεθεπόμενες εκλογές, μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εξασφαλίζοντας τις 200 ψήφους» τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικός επεσήμανε ότι οι τρεις κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ήταν δρομολογημένες για τον Μάιο του ’19. «Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εμείς αυτό που πήραμε ως πρωτοβουλία είναι αυτή η δια νόμου σύμπτωση αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών να σταματήσει και να επαναφέρουμε την προηγούμενη πρακτική, όπου γίνονταν τον Οκτώβριο. Ενδεχομένως, είναι πιθανόν να συμπέσει η ημερομηνία αυτή με τις εθνικές εκλογές. Αν συμπέσει, καλώς να συμπέσει»

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024