Τον αποτροπιασμό του εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του βανδαλισμού του Εβραϊκού τμήματος του νεκροταφείου της Νίκαιας.

«Η βεβήλωση στο Εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου της Νίκαιας προκαλεί αποτροπιασμό. Ο αντισημιτισμός, όπως και κάθε είδους ρατσισμός, δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη διασπορά φυλετικού μίσους από τους νοσταλγούς του Χίτλερ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Στεκόμαστε απέναντι στο ρατσισμό και στο πλάι της εβραϊκής κοινότητας

Τον απερίφραστο αποτροπιασμό για την βεβήλωση εβραϊκών τάφων εκφράζει και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, Μαρία Γιαννακάκη.

H κυρία Γιαννακάκη σημειώνει στην δήλωσή της ότι «η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει έμπρακτα ότι μία είναι η θέση της απέναντι στο ρατσισμό και τη ρατσιστική βία: μηδενική ανοχή» και προσθέτει: «Τέτοια περιστατικά μίσους, όπως και αυτά που διαδραματίστηκαν πρόσφατα στη Μυτιλήνη, αφορούν κάθε πολίτη, καθώς βάλλουν κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πλήττουν την κοινωνία στο σύνολό της».

«Στεκόμαστε απέναντι στο ρατσισμό και στο πλάι της εβραϊκής κοινότητας και καλούμε όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες κάθε μορφής να κάνουν το ίδιο» καταλήγει.

Γράψτε το σχόλιο σας