Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα ασφαλείας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια ζητά ο δήμαρχος

Μέτρα ασφαλείας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια ζητά ο δήμαρχος

Μετά τις χθεσινοβραδινές συμπλοκές μεταξύ ομάδων προσφύγων, ο δήμαρχος Λαγκαδά ζητά αυξημένα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα

Την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια  και συνολικά στην τοπική κοινωνία ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειακό Συντονιστή Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τις χθεσινοβραδινές συμπλοκές μεταξύ ομάδων προσφύγων.

Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο, η κατάσταση εντός του camp είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με συνεχείς συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής καταγωγής. Προβλήματα όμως, σύμφωνα με το δήμαρχο,  καταγράφονται και εκτός της δομής.

Ο  κ. Καραγιάννης στην επιστολή του αναφέρεται «στο κλίμα φόβου που δικαιολογημένα επικρατεί στους κατοίκους των Λαγκαδικίων, λόγω της έκρυθμης κατάστασης εντός του Κέντρου αλλά και των περιστατικών παραβατικότητας με μικροκλοπές και απειλές που σημειώνονται εντός του χωριού» . Η ραγδαία αύξηση των προσφύγων τις τελευταίες ημέρες, προσθέτει,  «σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη επαρκούς αστυνομικής δύναμης για έναν τόσο μεγάλο αριθμό (περισσότερα από 600 άτομα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο camp), έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία».

Αυτό που ζητά ο Δήμος Λαγκαδά είναι η άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας Λαγκαδικίων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και τη διατήρηση της ασφάλειας  στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής συνεπλάκησαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων 200 με 250 άτομα με αποτέλεσμα έξι από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Μετά τα επεισόδια, συνελήφθησαν τέσσερις πρόσφυγες.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024