Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Θεοδωράκης διαφοροποιείται από το αίτημα της Γεννηματά για εκλογές

Ο Θεοδωράκης διαφοροποιείται από το αίτημα της Γεννηματά για εκλογές

Το Ποτάμι εμμένει στην πάγια θέση του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, τη στιγμή που η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ.Γεννηματά, ζητά εκλογές εδώ και τώρα

Τη διαφωνία του με το αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα, εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Η πρόταση για σταθερές τετραετίες είναι πάγια πρόταση του Ποταμιού» απαντά ο κ. Θεοδωράκης στην επισήμανση ότι δεν συντάσσεται με την άποψη που ζητά «εδώ και τώρα» εκλογές και εξηγεί:

«Ο πολίτης πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη της ψήφου του. Το συμφωνήσαμε και στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και είναι ανάμεσα στις προτάσεις της κυρίας Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

«Εκλογές ή αναθεώρηση του Συντάγματος;» είναι η επόμενη ερώτηση, στην οποία ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι «σημαντικές συνταγματικές αλλαγές τυγχάνουν ευρύτερης συναίνεσης. Γιατί λοιπόν να μην προχωρήσουμε άμεσα; [….] Όσοι συμφωνούν πρέπει να το πουν τώρα, σε αυτήν τη Βουλή. Να μη χάσουμε άλλη μια πενταετία»

Στην εύλογη παρατήρηση ότι οι διαφοροποιήσεις μεταξύ Ποταμιού και ΔΗΣΥ σε κάποια νομοσχέδια και θέσεις μπορεί να μπερδεύουν τον κόσμο ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι ««αυτό μπορεί να γίνει και η δύναμη του Κινήματος Αλλαγής. Η σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ με το φιλελεύθερο Ποτάμι. Η συνεργασία μας θα πετύχει αν συνθέσουμε τα θετικά από όλους τους χώρους και όχι τα αρνητικά. Και νεωτερισμός και εμπειρία. Αν δεν τα καταφέρουμε τότε θα αποτύχουμε».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024