Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τριάδα της Λίβερπουλ απειλή για το τρίτο σερί τρόπαιο της Ρεάλ

Η τριάδα της Λίβερπουλ απειλή για το τρίτο σερί τρόπαιο της Ρεάλ

Το ραντεβού της Βασίλισσας και των Κόκκινων στο Κίεβο, στις 26/5

Τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό του Πάρκου των Πριγκίπων (Παρκ ντε Πρενς), στο Παρίσι, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ, οι δύο μεγάλες αυτές ομάδες αναμετρώνται και πάλι, σε τρεις εβδομάδες, στον κορυφαίο τελικό που αφορά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στις 27 Μαΐου 1981, η Λίβερπουλ του αείμνηστου Μπομπ Πέισλι είχε καταφέρει να επικρατήσει της Ρεάλ του Βουγιαντίν Μπόσκοφ με ένα γκολ που είχε σημειώσει στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άλαν Κένεντι. Αυτή ήταν μάλιστα η τελευταία φορά που η Ρεάλ ηττήθηκε σε τελικό.

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου, τα δεδομένα είναι ασφαλώς εντελώς διαφορετικά. Από τη μια, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στην τρίτη συνεχή παρουσία της σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ασφαλώς ως στόχο το τρίτο σερί τρόπαιο και το 13ο συνολικά στην ένδοξη ιστορία της. Η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν, μολονότι δεν έχει επιτύχει φέτος τους στόχους της επί ισπανικού εδάφους, αποτελεί αναντίρρητα το φαβορί λόγω της βαριάς φανέλας της, των ονομάτων της και της ασύγκριτης πείρας της στο συγκεκριμένο θεσμό.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, παρούσα σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 11 χρόνια. Τότε η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεζ είχε ηττηθεί από τη Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η διψασμένη για το τρόπαιο Λίβερπουλ έχει στο οπλοστάσιό της την τρομακτική επιθετική τριάδα των εξαιρετικά φορμαρισμένων Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Σάντιο Μανέ, που έχει φθάσει τα 29 γκολ στη διοργάνωση.

Εκτός αυτού, οι Κόκκινοι έχουν σημειώσει συνολικά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ 46 γκολ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ήδη καταρρίψει το ρεκόρ παραγωγικότητας που κατείχε μέχρι πρότινος η Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά φανερώνουν ότι η ομάδα του Κλοπ, εάν καταφέρει να αποφύγει τις ολιγωρίες και αρρυθμίες που συχνά-πυκνά παρουσιάζει σε ό,τι αφορά τις αμυντικές επιδόσεις της, έχει την ικανότητα να κοντράρει τη Ρεάλ και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το βαρύτιμο τρόπαιο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024