Ένα μήνα πριν αποχαιρετίσουμε την άνοιξη, ανακαλύπτουμε διάσημους κήπους από όλο τον κόσμο που εντυπωσιάζουν με την έκταση και τα μοναδικά χρώματα τους.

Οι κήποι αυτοί αποτελούν αξιοθέατα για χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται και αποθανατίζουν εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Το Ανάκτορο των Βερσαλιών που βρίσκεται στο Παρίσι δεν είναι γνωστό μόνο για την αρχιτεκτονική ΄και την ιστορία του κτιρίου, αλλά και για την τεράστια έκταση κήπων που απλώνεται μπροστά του. Αγάλματα και συντριβάνια συνυπάρχουν αρμονικά με την ανθισμένη πρασινάδα που χαρακτηρίζει τον κήπο.

Ο Βοτανικός κήπος Villa Taranto που βρίσκεται στην Ιταλία, χαρίζει μοναδικούς περιπάτους στους ολάνθιστους διαδρόμους με τα χρωματιστά λουλούδια να κλέβουν την καρδιά όσων λατρεύουν την άνοιξη.

Ο Κήπος της Κοσμικής Θεωρίας όπως ονομάζεται βρίσκεται στη Σκωτία και εκτός από θαυμασμό, προκαλεί και ίλιγγο στους επισκέπτες που αντικρίζουν μοναδικά σχήματα. Στολισμένο με λίμνες, γέφυρες και αρχιτεκτονικά έργα παραμένει μια ξεχωριστή εμπειρία για όποιον το επισκεπτεί.

Οι κήποι Keukenhof της Ολλανδίας μαγεύουν τους πάντες με τα εκατομμύρια ανθισμένα λουλούδια με τις διάσημες τουλίπες να πρωταγωνιστούν με χάρη και άφθονα ζωντανά χρώματα.

Με φοίνικες και ορχιδέες, ο κήπος Suan Nong Nooch στην Ταϊλάνδη είναι ένα χάρμα οφθαλμών.

Πάνω από 40.000 είδη φυτών συναντά κανείς στο Βοτανικό κήπο Kew του Λονδίνου.