Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκουτέρες: Προειδοποίει κατά της ακύρωσης της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

Γκουτέρες: Προειδοποίει κατά της ακύρωσης της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι αν δεν διατηρηθεί η συμφωνία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα κατά της ακύρωσης της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αν δεν υπάρχει κάποια καλή εναλλακτική για να την αντικαταστήσει.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι αν δεν διατηρηθεί η συμφωνία, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σφοδρός επικριτής της εν λόγω συμφωνίας, απειλεί να αποσύρει τη χώρα του από αυτή, κλιμακώνοντας τη διπλωματική ένταση με το Ιράν καθώς και με τους συμμάχους των ΗΠΑ που επιθυμούν τη διατήρησή της. Ο Τραμπ έχει περιθώριο ως τις 12 Μαΐου για να αποφασίσει αν θα παραμείνουν οι ΗΠΑ στη συμφωνία.

«Αν κάποια μέρα υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία για να την αντικαταστήσει, τότε καλά, όμως δεν θα πρέπει να την ακυρώσουμε αν δεν έχουμε μια καλή εναλλακτική», τόνισε ο Γκουτέρες. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επικίνδυνους καιρούς», προειδοποίησε.

«Πιστεύω ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν μια διπλωματική νίκη και είναι σημαντικό να τη διατηρήσουμε, αλλά επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν σημεία για τα οποία είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο διότι βλέπω ότι η περιοχή είναι σε μια πολύ επικίνδυνη θέση», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Κατανοώ τις ανησυχίες κάποιων χωρών σχετικά με την ιρανική επιρροή σε άλλες χώρες της περιοχής. Οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα πράγματα», εξήγησε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024