Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούπερ Λιγκ: Οι νέες ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

Σούπερ Λιγκ: Οι νέες ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

Η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε τις αποφάσεις που έλαβε στο σημερινό ΔΣ, το οποίο αφορά τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που δεν καταφέρουν να πάρουν άδεια

Αφαίρεση έξι βαθμών και περιορισμούς στις μεταγραφές προβλέπει η πρόταση της Super League προς την ΕΠΟ, σε ό,τι αφορά τις ποινές για τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας που δεν θα αδειοδοτηθούν.

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας, με έντεκα ψήφους υπέρ σε σύνολο 15 παρόντων, αποφάσισε να προτείνει στην ομοσπονδία την τροποποίηση του κανονισμού, που προβλέπει υποβιβασμό στη Football League για τις ΠΑΕ που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση.

Την τελική απόφαση για την ποινή, η οποία αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό (πιθανόν όμως κι άλλες ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα), θα πάρει η ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Super League, αν ο λόγος μη αδειοδότησης αφορά μόνο τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία (δηλαδή όχι ανεξόφλητες υποχρεώσεις), θα επιβάλλεται μόνο πρόστιμο, χωρίς καμία άλλη κύρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της εισήγησης της Super League προς την ΕΠΟ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024