Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψευδή τα περί 17 διμοιριών ΜΑΤ στη Λέσβο για προστασία Τσίπρα, λέει το αρμόδιο υπουργείο

Ψευδή τα περί 17 διμοιριών ΜΑΤ στη Λέσβο για προστασία Τσίπρα, λέει το αρμόδιο υπουργείο

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορεί την Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στη Λέσβο θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ. Σε ανταπάντηση, η ΝΔ αναφέρει πως «δεν είναι fake news ότι χρειάζονται εκατοντάδες αστυνομικοί για την προστασία Τσίπρα»

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορεί τη Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι του στη Λέσβο θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, «η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη δεν μπήκε σήμερα στον κόπο της διασταύρωσης δήθεν πληροφορίας και ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες Μ.Α.Τ.».

Στη Λέσβο, επισημαίνουν οι ίδιοι, σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:

• Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

• Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

• Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

• Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

«Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΝΔ: Δεν είναι fake news ότι χρειάζονται εκατοντάδες αστυνομικοί για την προστασία Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι fake news».

«Το γραφείο Τύπου της ΝΔ ειλικρινά ευχαριστεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την διόρθωση ως προς τον ακριβή αριθμό των διμοιριών που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην επίσκεψή τους στη Λέσβο» αναφέρει η ΝΔ.

«Αυτό που εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Νίκος Τόσκας είναι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν οι κλούβες είναι 7, 9 ή 17, αλλά ότι ο πρωθυπουργός χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του. Και αυτό, ας μας συγχωρέσει ο κ. Τόσκας που θα τον στεναχωρήσουμε, δεν είναι fake news. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που προκάλεσαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024