Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου για αποσυμφόρηση των νησιών

Βίτσας: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου για αποσυμφόρηση των νησιών

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, ώστε αυτοί που έχουν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, να το κάνουν και αυτοί που πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία, να επιστραφούν

Λίγες ώρες πριν φτάσει στη Λέσβο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μίλησε για την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, ώστε αυτοί που έχουν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, να το κάνουν και αυτοί που πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία, να επιστραφούν.

Ο κ Βίτσας είπε ότι οι επιστροφές στην Τουρκία κινούνται σε χαμηλά επίπεδα αν και όπως τόνισε είναι στα ίδια επίπεδα της Ολλανδίας, επειδή η Τουρκία κάνει πάνω από μία εβδομάδα να απαντήσει για τις επιστροφές, με αποτέλεσμα τα άτομα που ξέρουν ότι θα επαναπροωθηθούν να κρύβονται.

Όσον αφορά στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, είπε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων, περίπου το 60% δεν πήγαιναν στο κράτος αλλά σε διεθνείς οργανισμούς και ανθρωπιστικές Μη κυβερνητικές Οργανώσεις.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024