Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
100 χρόνια ΚΚΕ: 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις

100 χρόνια ΚΚΕ: 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις

«Η κορύφωση του μεγάλου εορτασμού για τον έναν αιώνα αγώνων και θυσιών που φεύγει, για τον νέο που ξεκινάει» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μαΐου

Το ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα «Μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση! Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ. Με τη δύναμή μας – Για το δίκιο μας», προγραμματίζει 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα εντός του 2018 το οποίο είναι το έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Κόμματος.

«Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά,

γιατί η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός,

είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη,

η βαθύτερη, η πιο πλατιά».

(Από το Πρόγραμμα του ΚΚΕ)

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος «είναι η κορύφωση του μεγάλου εορτασμού για τον έναν αιώνα αγώνων και θυσιών που φεύγει, για τον νέο που ξεκινάει» σημειώνοντας ότι «με τον συμβολικό αριθμό «100», οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη την χώρα ξεκίνησαν ήδη από τον Απρίλη, με το διήμερο εκδηλώσεων στην Καισαριανή, την κεντρική ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τη συναυλία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.»

» Στη Θεσσαλονίκη η έναρξη έγινε με τη μεγάλη εκδήλωση για τις δίκες στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την περίοδο 1946- 1951».

Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα

Προσθέτει ότι οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στο τέλος του έτους «έρχονται να φωτίσουν τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα. Έρχονται να αναδείξουν τη νέα προοπτική, το σοσιαλισμό, ενάντια σε ένα ξεπερασμένο σύστημα, τον καπιταλισμό, που στον 21ο αιώνα παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους λαούς να ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων. Παίρνει πίσω δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα».

«Στο κύριο ερώτημα, εάν υπάρχει δυνατότητα ο λαός μας να βγει από το σημερινό αδιέξοδο, το ΚΚΕ απαντάει καθαρά και κατηγορηματικά ΝΑΙ. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ μέσω των εκδηλώσεων καλεί τον λαό να συμμετέχει ενεργά σε όλη αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, να έλθει σε επαφή «με στιγμές της ηρωικής και μεγαλειώδους πορείας του ΚΚΕ και των πολύτιμων διδαγμάτων που βγαίνουν από αυτήν» και να ακούσει και να συζητήσει τις θέσεις του κόμματος «για όλα τα κοινωνικά και φλέγοντα ζητήματα. Ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει για το λαό. Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει συνεχώς φτώχεια, κρίσεις και πολέμους».

«Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό. Μόνο με την εργατική εξουσία, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό ανοίγει ο δρόμος ώστε η οικονομία και οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής- λαϊκής οικογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Μάιο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για το μήνα Μάιο έχει ως εξής, ενώ σημειώνεται ότι θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδηλώσεις ανά περιοχή και πόλη.

Αττική

5 Μαΐου 

Πειραιάς

«Η νεολαία με το ΚΚΕ ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους». Ομιλητής: Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

5-6 Μαΐου

Εκδρομή στην Τύρνα (Τρίκαλα) στο Παιδαγωγικό Φροντιστήριο. «Περπατάμε στους ιστορικούς τόπους της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ. Γνωρίζουμε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε».

6 Μαΐου

Παλλήνη

«Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Ομιλητής: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Καλλιθέα

«Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Ομιλήτρια: Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

10 Μαΐου

Αθήνα

«Για την Πυρασφάλεια και την δασοπροστασία». Ομιλητής: Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

12 Μαΐου

Ελληνικό

«Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού».  Ομιλητής: Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοσχάτο

«Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Ομιλητής: Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

19 Μαΐου

Αθήνα

«Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό». Ομιλητής: Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαϊδάρι

«Γράψαμε ιστορία – Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε». Ομιλητής: Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

20 Μαΐου

Πετρούπολη

«Δύναμή μας η πρωτοπόρα θεωρία, η πρωτοπόρα δράση». Ομιλητής: Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αθήνα

«Αν έζησες σαν κομμουνιστής είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του 20ου αιώνα. Ν. Χικμέτ. Η διαμόρφωση της προσωπικότητας μέσα στην οργανωμένη ταξική πάλη». Ομιλήτρια: Βαγγελιώ Πλατανιά, Γραμματέας της ΤΟ Καλλιτεχνών, της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Αίγινα

«Αλήθειες και ψέματα για την αστική δημοκρατία. Η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία». Ομιλητής: Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μπραχάμι

«Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού».

25 Μαΐου

Αθήνα

«Αφιέρωμα στον Φώτη Αγγουλέ». Ομιλήτρια: Μαριάννα Τσαγκάρη, μέλος του ΤΓ της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Λαύριο

«Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού».

28 Μαΐου

Αθήνα

«Το δικαίωμα στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο».

Κεντρική Μακεδονία

29 Μαΐου

Θεσσαλονίκη

«Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ομιλητής: Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θεσσαλία

17 Μαΐου

Τρίκαλα

«Ο αστικός στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης και η στάση του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Ομιλητής: Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

20 Μαΐου

Βόλος

«Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου – Οι πρώτες δεκαετίες». Ομιλήτρια: Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

24 Μαΐου

Καρδίτσα

«Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ διαχρονικά, η πείρα του Κόμματος και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Η κοινωνική συμμαχία σήμερα». Ομιλήτρια: Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

6 Μαΐου

Καβάλα

«Για τους εκτελεσμένους αγωνιστές Καβαλιώτες από το Έκτακτο Στρατοδικείο Δράμας». Ομιλητής: Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

19 Μαΐου

Ορεστιάδα

«Για την πολιτική προσφυγιά».

20 Μαΐου

Δράμα

«Ο αντικομμουνισμός από την εξέγερση της Δράμας ως σήμερα, με όχημα το «Μακεδονικό» ζήτημα».

Ξάνθη

«Για το εργατικό κίνημα του Μεσοπολέμου». Ομιλητής: Χρήστος Λαρίσης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.

30 Μαΐου

Καβάλα

«Η πάλη με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό από το Μεσοπόλεμο έως σήμερα».

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

20 Μαΐου

Φλώρινα

«Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό ζήτημα».

23 Μαΐου

Κοζάνη

Ημερίδα με θέμα: «Οι δύο δρόμοι ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία».

Ομιλητής: Θανάσης Χαστάς, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΚΡΗΤΗ

24 Μαΐου

Ηράκλειο

«Έλλη Αλεξίου, η δασκάλα του λαού».

Ομιλήτρια: Χουστουλάκη Γενοβέφα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

ΣΤΕΡΕΑ

19 Μαΐου

Λαμία

«Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου». Ομιλητής: Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

25 Μαΐου

Τρίπολη

«Ενεργειακή πολιτική και φτώχεια των λαϊκών νοικοκυριών».

Ομιλητής: Τάσος Αντωνίου, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΗΠΕΙΡΟΣ

26 Μαΐου

Κέρκυρα

Παρουσίαση του θεατρικού έργου του Ρίτσου «Τα ραβδιά των τυφλών».

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024